Ibland behövs det lite extra inspiration och tips för att våga testa nya grönsaker som du kanske inte känner till sedan tidigare eller bara ätit på restaurang . I boken Grönsakslexikon av Nina Westerlund, Pelle Bosta, Isabella Vikberg och Gunnar Netz (2015, Natur & Kultur) hittar du allt du behöver för att våga ge dig i […]
Tag Archives | boktips
Goda grilltillbehör
Jag äskar att grilla. Det är inte bara doften från grillen som gör mig lycklig utan lika mycket det som serveras till köttet, fisken eller vad det nu är som bjuds. Ibland är tillbehören lika viktiga som det du lägger på grillen. Att jag är galen i tillbehör är ingen hemlighet (läs gärna En favorit […]
Soppa med tillbehör
Är soppor underskattade? Ja, skulle jag och Monika Ahlberg svara. Soppor är goda, lättlagade och sällan dyra rätter och dessutom har de den unika egenskapen att de passar både som förrätt, huvudrätt och efterrätt. Många tycker att soppor är allt för enkel och tråkig mat att bjuda på. Dessutom blir man ju inte mätt. Eller? […]
Kokboktips – Långkok av Jens Linder
Vad har hösten mer att erbjuda än regn och rusk, ett mörker som smyger sig på och vind som kryper in under skinnet? Jo, bland annat fantastiska dagar med strålande sol, blå himmel och hög luft. Skogar som mer och mer skiftar i orange och rött, en färgprakt som gör att man nästan tappar andan. […]
- Rödbetssnurror – perfekt på utflykten 1 januari, 2024
- Vem kan motstå pilgrimsmusslor? 28 december, 2023
- Halstrad gös med inkokta primörer à la grecque 28 december, 2023
- Råstekt hummerstjärt en riktigt lyxig förrätt 25 december, 2023
- Börja dagen med danska tebröd 14 december, 2023
- Vi firar våffeldagen – vinn ett våffeljärn! 6 mars, 2015
- Världens godaste knäckebröd? 20 september, 2013
- Grattis! Du vann ”Soppa med tillbehör”! 20 november, 2013
- Vinn boken Veckans favoriter! 17 oktober, 2014
- Saffran- och koriandersnaps 30 november, 2013
- Martin Gustafsson: Tack för receptet - Ta mindre smör och jäst ...
- Cecilia Azelius: Hej Clara Lisa Förare Winbladh använder 1 1/2 bu...
- Clara Åhlvik: Fråga - är det en och en halv burk sötad konden...
- Andreas: Detta är en fantastisk efterrätt! Har ännu bara...
- Pernilla Jonsson: Hej Marina, vad vill du veta mer om? :) Hjälper d...