Tag Archives | lchf

Frukt- och nötkaka från slottsträdgården

I frukt- och nötkaka från slottsträdgården Ulriksdal kan du välja vad du vill ha. Nötterna kan vara cashewnötter, hasselnötter, pistagenötter eller mandel och den torkade frukten kan till exempel vara dadlar, fikon, tranbär, aprikoser eller russin. Ta det du tycker om! Mer lättlagat kan det knappast bli. 3 ägg 300 g blandade hela nötter 300 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

En LCHF-pizza att älska

Pizza på blomkålsbotten med zucchini, champinjoner och oliver är en riktig LCHF-pizza Systrarna Eisenman, som komponerat den här ljuvliga pizzan, är inte vegetarianer och de är varken glutenintoleranta eller äter LCHF­-kost. Men de älskar den här pizzan ändå – toppad med grönsaker och med en botten gjord på blomkål i stället för klassisk pizzadeg. Den […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Pippi på kyckling – Poulet au four

Poulet au four Helstekt kyckling är bland det godaste kokboksförfattaren Anne Aobadia vet. Det smakar söndagsmiddag utan att man behöver anstränga sig och sköter sig själv i ugnen. Ju större fågel desto bättre. 6 portioner 1 stor gårdskyckling på minst 1 ½ – 2 kg salt, peppar Mapuche Fire (Herbaria) 100 g smör 1 citron, […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Pajernas paj med spenat och chèvre

Anne Aobadia bjuder på finfin smakkombo – paj med spenat och chèvre! Spenat är en supergrönsak som är rik på smak och nyttigheter. Väldigt gott till ägg och getost! 6 portioner Pajbotten 3 dl mandelmjöl ½ dl skalade sesamfrön 1 msk kruskakli 1 msk psylliumfröskal, malda ½ tsk salt 40 g smör 1 ägg Äggstanning […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Auberginegratäng

Gillar du Janssons frestelse kommer du att bli salig när du sätter tänderna i Anne Aobadias auberginegratäng med lök och fetaost! Slår även en vanlig potatisgratäng. 4-6 portioner 2 auberginer, 800 g 3-4 gula lökar 2 msk olivolja eller smör till stekning 1 paket fetaost, 150 g 1 tsk mynta, torkad 1/2 dl persilja, finhackad […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Snöade in på LCHF av en slump

Det är inte varje dag man får göra ogenerad reklam för sin kokbok! Jag passar på när Smak för mat ber mig att skriva om ”Matkärlek – Laga gott och naturligt med LCHF”. Det är mitt förstlingsverk som kokboksförfattare. Trots att jag lagat mat sedan barnsben och brukar beskriva mig själv som en passionerad hemmakock […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Menemen – för dig som gillar varm frukost

Äggröra, paprika och tomater – Menemen Menemen är en mycket populär frukosträtt i Turkiet, och hemligheten bakom ett bra resultat är att ha färska ingredienser av hög kvalitet – fruktig olivolja, mogna tomater, ekologiska ägg och de långa gröna paprikorna som ingår i massor av turkiska maträtter. Om du använder de vanliga, runda gröna paprikorna […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Matkärlek – den enda sanna kärleken?

Är det någon som kunnat undgå att höra talas om LCHF? Jag har aldrig intresserat mig för olika bantningsmetoder och min uppfattning om LCHF var tidigare att man skulle leva på kött, fisk och vispgrädde för att på något underligt sätt rasa i vikt. Men vid en närmare granskning insåg jag att det i stället […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Inkokt sommarlax med dillmajonnäs

En riktig svensk klassiker som passar perfekt till buffébordet. Passa på att njuta av den härliga fänkålen som har högsäsong juli till september. Portioner: 4 Inkokt lax 800 g laxfilé 1 liter vatten 6 lagerblad 10 svartpepparkorn 1 msk sötning (kan uteslutas) 1 tsk salt 2 tsk ättika, 24 % 1 fänkålshuvud 2 rödlökar 1 knippe […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Fryst cheesecake med jordnötter och choklad

Fryst cheesecake med jordnötter och choklad är en riktigt god och lite annorlunda cheesecake. Den krispiga jordnöttsbotten tillsammans med den lena vaniljen och chokladen påminner om Snickers-glass. Varför inte överraska dina nära och kära med den här favoriten vid nästa fika? Ugn: 180 °C Portioner: 12 Botten 2 dl jordnötssmör (sockerfritt) 1 ½ dl jordnötter […]

Läs mer Kommentarer { 0 }