Tag Archives | Per Morberg

Lyx på hög nivå – Oxfilé Wellington

Om man vill bjuda på en riktigt, riktigt exklusiv och fantastiskt god middag varför inte göra en Oxfilé Wellington med tryffelsås. Det är måhända inte budgetmat, men ack så gott. Eller som Per Morberg säger i sin bok Morberg – Maten, drycken och konsten att kombinera (Bonnier fakta, 2015) ”Varför baka in och larva sig? Jo, för […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Gratinerad löksoppa

Gratinerad löksoppa – kan det bli mer franskt? Helst skulle man väl velat äta denna klassiker vid Les Halles i Paris. Men när man nu inte är i Paris, och hallarna inte heller är vad de en gång var så får väl en hemlagad soppa duga! Detta recept kommer från Per Morbergs nya kokbok Morberg – Maten, drycken och konsten att kombinera […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Crème Caramel

Ska du laga en god dessert i helgen? Här kommer ett mycket gott förslag: crème caramel. Blanda nu inte ihop crème caramel med crème brûlèe. Detta är ett recept på crème caramel som simmar i en sås av bränt socker. Crème brûlée däremot har ett hårt skal av bränt socker på ytan. Anledningen till att […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Morberg ger oss tips på dryck till maten

Alla gånger är det inte så lätt att veta vad man ska servera för dryck till maten. Ibland är svaret givet, fläskpannkaka kräver mjölk och äter man rökt ål så är snapsen lika självklar. Men många gånger så står man där, lite osäker, och funderar på vad ska jag servera till löksoppan, till den smörstekta […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Festen kan börja! Drinkar och tilltugg

Är det någon som vet hur man ska inleda, och avsluta, en bra fest så är det nog livsnjutaren Per Morberg. Här hittar du inspiration till helgens alla fester. Så det är bara att bjuda in dina nära och kära. Festen kan börja! Hur man än vrider och vänder på det här med tilltugg till […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Morbergs pizza

Det finns inte någon dag på året som landets pizzerior har så mycket att göra som på nyårsdagen. Men vad är det med mig, frågar sig Per Morberg i boken Morberg firar jul. Kan jag inte bara köpa en vanlig pizza? Måste jag promt göra en egen med de allra bästa råvarorna och grädda den […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Pers julsallad

Per Morberg skapar en julklassiker Per Morberg hävdar att han har skapat en ny svensk klassiker och jag är benägen att hålla med honom. En välsmakande fräsch sallad passar perfekt tillsammans med alla andra läckerheter i jul. ”Det är både själva innehållet i salladen och dressingen som gör den så god”, säger Per Morberg. ”När […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Ädelost- och pepparkakskaka

Ädelost och pepparkaka är en fin förlovning. Men utan en Taylor’s Vintage Port från 1971 till blir det aldrig något giftermål av, hävdar Per Morberg som komponerat detta läckra recept. Men han säger i samma andetag att det kan gå med ett glas Grådask också. 20 pepparkakor 50 g smör Fyllning 3 gelatinblad 125 g […]

Läs mer Kommentarer { 0 }