Tag Archives | bildspel

Sparrisoppa – perfekt till vårens bufféer

Sparrisen har kommit! En underbar efterlängtad primör som passar utmärkt att göra bl a soppa på. Varför inte servera den på någon av vårens mingelfester? 8 BUFFÉPORTIONER 300 g grön sparris 6 dl vatten 1 dl torrt vitt vin 2 grönsaksbuljongtärningar 2½ dl mellangrädde 2 avokados 2 krm grön tabasco GÖR SÅ HÄR: Skär bort […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Rödbetssnurror – perfekt på utflykten

En utflykt utan matsäck är ju inte meningslös, men så mycket tråkigare. Därför delar vi gärna med oss av ett nybakade matbröd att ta med på utflykten. Ett bröd som är fyllt med rödbetor. Det är inte bara gott utan även väldigt tjusigt! Är du en morotsfantast? Fyll då dina bröd med morot istället för […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Vem kan motstå pilgrimsmusslor?

Bjud på lyxiga pilgrimsmusslor till helgen. De här förföriskt goda musslorna är relativt lättlagade och kan serveras såväl till förrätt som varmrätt. Receptet på sesamstekta pilgrimsmusslor med ingefära och salladslök har en asiatisk touch och är signerat Leif Mannerström. Här gäller det att ta Leif Mannerströms råd på allvar – stek inte musslorna för länge, […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Halstrad gös med inkokta primörer à la grecque

Gös är en uppskattad insjöfisk i Norden som är besläktad med aborre. Den har ett fast och magert kött och smakar bäst på hösten och vintern. I det här receptet på halstrad gös med inkokta primörer  kombineras nordens smaker med internationella influenser på ett oemotståndligt sätt. 6 portioner 1 aubergine 1 röd paprika 8 champinjoner […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Råstekt hummerstjärt en riktigt lyxig förrätt

Råstekt hummerstjärt med kryddig hummerkräm och hummerskum, det låter inte illa! Varför inte laga denna anrättning som förrätt på Nyårsafton? Tänk på att du måste påbörja tillagningen av hummerskummet dagen innan rätten ska serveras. Kokt hummer är inte speciellt jättegott, det är majonnäsen till som är god och det behövs generösa mängder majonnäs för att […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Börja dagen med danska tebröd

Finns det något bättre än att få nybakade bröd till frukost på helgen? Kanske i synnerhet nu i gråmulna januari. Det som är så bra med det här receptet på danska tebröd är att i princip allt arbete görs kvällen innan. Det enda som krävs på morgonen är att pensla bröden och sen skjuts in […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Enkel minestrone i bästa bemärkelse

Enkel minestrone – en italiensk bondsoppa som lagas efter principen ”man tager vad man haver”. Den här förenklade varianten är ett perfekt vardagsrecept när tiden tryter och familjen är hungrig. 4 portioner 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 squash 1 morot 1 stor potatis av fast sort 1 stjälk selleri 1 paket bacon, 140 g […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Mexikansk frukostsallad mitt i höstmörkret? Absolut!

Nu när höstmörkret kryper på är det läge att förgylla helgfrukosten med ett lite matigare alternativ. David Frenkiel och Luise Vindahl tipsar här om en annan start på dagen. Här får du deras variant på en mexikansk frukost som har en fin balans mellan söt mango, salta bönor, krämig avokado, lättstekta ägg, örter och rejält […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Lamm med limeaioli

En krämig sås med örter och lime passar perfekt till det rosastekta lammet. Fint på buffén eller som en lunchrätt, serverad med sallad och bröd. 4 PORTIONER 600 g lammytterfilé 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 msk smör- och rapsolja med smak av oliv L I M E A I O L I : 1 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Frittata med sommargrönt och getost

En traditionell frittata är ett härligt sätt att fira de tidiga sommargrönsakernas ankomst. Om man har några kokta färskpotatisar, eller andra överblivna grönsaker för den delen, till hands kan de användas här – men det tar inte lång tid att tillaga dem från grunden. Två eller tre sorters gröna grönsaker brukar räcka fint. 4–6 personer […]

Läs mer Kommentarer { 0 }