Sparrisen har kommit! En underbar efterlängtad primör som passar utmärkt att göra bl a soppa på. Varför inte servera den på någon av vårens mingelfester? 8 BUFFÉPORTIONER 300 g grön sparris 6 dl vatten 1 dl torrt vitt vin 2 grönsaksbuljongtärningar 2½ dl mellangrädde 2 avokados 2 krm grön tabasco GÖR SÅ HÄR: Skär bort […]
Tag Archives | bildspel
Rödbetssnurror – perfekt på utflykten
En utflykt utan matsäck är ju inte meningslös, men så mycket tråkigare. Därför delar vi gärna med oss av ett nybakade matbröd att ta med på utflykten. Ett bröd som är fyllt med rödbetor. Det är inte bara gott utan även väldigt tjusigt! Är du en morotsfantast? Fyll då dina bröd med morot istället för […]
Vem kan motstå pilgrimsmusslor?
Bjud på lyxiga pilgrimsmusslor till helgen. De här förföriskt goda musslorna är relativt lättlagade och kan serveras såväl till förrätt som varmrätt. Receptet på sesamstekta pilgrimsmusslor med ingefära och salladslök har en asiatisk touch och är signerat Leif Mannerström. Här gäller det att ta Leif Mannerströms råd på allvar – stek inte musslorna för länge, […]
Halstrad gös med inkokta primörer à la grecque
Gös är en uppskattad insjöfisk i Norden som är besläktad med aborre. Den har ett fast och magert kött och smakar bäst på hösten och vintern. I det här receptet på halstrad gös med inkokta primörer kombineras nordens smaker med internationella influenser på ett oemotståndligt sätt. 6 portioner 1 aubergine 1 röd paprika 8 champinjoner […]
Råstekt hummerstjärt en riktigt lyxig förrätt
Råstekt hummerstjärt med kryddig hummerkräm och hummerskum, det låter inte illa! Varför inte laga denna anrättning som förrätt på Nyårsafton? Tänk på att du måste påbörja tillagningen av hummerskummet dagen innan rätten ska serveras. Kokt hummer är inte speciellt jättegott, det är majonnäsen till som är god och det behövs generösa mängder majonnäs för att […]
Börja dagen med danska tebröd
Finns det något bättre än att få nybakade bröd till frukost på helgen? Kanske i synnerhet nu i gråmulna januari. Det som är så bra med det här receptet på danska tebröd är att i princip allt arbete görs kvällen innan. Det enda som krävs på morgonen är att pensla bröden och sen skjuts in […]
Enkel minestrone i bästa bemärkelse
Enkel minestrone – en italiensk bondsoppa som lagas efter principen ”man tager vad man haver”. Den här förenklade varianten är ett perfekt vardagsrecept när tiden tryter och familjen är hungrig. 4 portioner 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 squash 1 morot 1 stor potatis av fast sort 1 stjälk selleri 1 paket bacon, 140 g […]
Mexikansk frukostsallad mitt i höstmörkret? Absolut!
Nu när höstmörkret kryper på är det läge att förgylla helgfrukosten med ett lite matigare alternativ. David Frenkiel och Luise Vindahl tipsar här om en annan start på dagen. Här får du deras variant på en mexikansk frukost som har en fin balans mellan söt mango, salta bönor, krämig avokado, lättstekta ägg, örter och rejält […]
Lamm med limeaioli
En krämig sås med örter och lime passar perfekt till det rosastekta lammet. Fint på buffén eller som en lunchrätt, serverad med sallad och bröd. 4 PORTIONER 600 g lammytterfilé 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 msk smör- och rapsolja med smak av oliv L I M E A I O L I : 1 […]
Frittata med sommargrönt och getost
En traditionell frittata är ett härligt sätt att fira de tidiga sommargrönsakernas ankomst. Om man har några kokta färskpotatisar, eller andra överblivna grönsaker för den delen, till hands kan de användas här – men det tar inte lång tid att tillaga dem från grunden. Två eller tre sorters gröna grönsaker brukar räcka fint. 4–6 personer […]
- Sparrisoppa – perfekt till vårens bufféer 21 maj, 2024
- Rödbetssnurror – perfekt på utflykten 1 januari, 2024
- Vem kan motstå pilgrimsmusslor? 28 december, 2023
- Halstrad gös med inkokta primörer à la grecque 28 december, 2023
- Råstekt hummerstjärt en riktigt lyxig förrätt 25 december, 2023
- Vi firar våffeldagen – vinn ett våffeljärn! 6 mars, 2015
- Världens godaste knäckebröd? 20 september, 2013
- Grattis! Du vann ”Soppa med tillbehör”! 20 november, 2013
- Vinn boken Veckans favoriter! 17 oktober, 2014
- Saffran- och koriandersnaps 30 november, 2013
- Martin Gustafsson: Tack för receptet - Ta mindre smör och jäst ...
- Cecilia Azelius: Hej Clara Lisa Förare Winbladh använder 1 1/2 bu...
- Clara Åhlvik: Fråga - är det en och en halv burk sötad konden...
- Andreas: Detta är en fantastisk efterrätt! Har ännu bara...
- Pernilla Jonsson: Hej Marina, vad vill du veta mer om? :) Hjälper d...