Räkor, alltid lika gott! Räkan har många fördelar förutom att den är väldigt god. I början på året är det högsäsong för räkan. Tillgången är mycket god vilket gör att priset oftast är ganska lågt. Räkan trivs bäst då vattentemperaturen är lite lägre. Detta innebär att de är ännu smakrikare så här års – åtminstone […]
Tag Archives | mat

En oväntad pärla – Det bästa från Arla Köket
Jag läste någonstans att det ges ut en kokbok om dagen i Sverige. Mycket är bra, men långt ifrån allt tilltalar mig. Ibland är det enkla nästan det bästa. Sen några månader tillbaka finns det en utmärkt kokbok på marknaden, Det bästa från Arla Köket (Bonnier Fakta, 2015). Det är en riktig pärla och garanterat […]

Låt resan gå till Barcelona
Nu börjar det bli dags att planera årets vårresa. För den matintresserade så finns det en uppsjö av roliga resmål att välja mellan. Ett av alla dessa är Barcelona. Om jag säger Barcelona så tänker säkert många på Gaudis basilika Sagrada Familia och andra arkitektoniska mästerverk av honom. Några kanske har läst Katedralen vid havet av Ildefonso […]

Istanbul – en oemotståndlig matstad
Istanbul. Det är vissa städer som etsar sig fast i minnet och har jag dessutom haft härliga matupplevelser så får de en särskild plats i mitt hjärta. Istanbul är en sådan stad. Jag besökte den en råkall vecka utanför turistsäsongen och trots det ogästvänliga vädret så var det omöjligt att inte svepas med av mångmiljonstadens […]

Jamie lagar smartare än någonsin
De stora högtiderna och festerna är över för den här gången och vardagen har tagit ett fast grepp om oss. Men visst har vardagen också sin charm? Merparten av årets dagar är ju vardagar och så trist de vore om de bara fick lov att vara transporsträckor fram till helgen eller semestern. Om det är […]

En rolig fest förlänger livet
Visst är det vansinnigt roligt att samla nära och kära till fest?! Att se sina vänner roa sig, umgås med varandra, skratta, äta och dricka gott och njuta av en riktigt lyckad fest. Vad är det då som gör att de flesta av oss inte blir färdig att ställa till med kalas så ofta? Kalas, […]

Världens godaste knäckebröd?
Fortfarande lite ugnsvarmt med smör avnjöt jag för första gången detta härliga knäckebröd som hör och häpna inte bara är ljuvligt gott utan även nyttigt! Min bästa vän Anette Nilsson hade precis hämtat mig på tågstationen i Helsingborg, där jag skulle besöka henne en helg, och när vi kliver in i hennes hus doftar det […]

Rabarbersnaps – en primör på flaska
En av våra älskade primörer, rabarbern, ger en mycket god och vacker snaps. Smaken och doften av den syrliga rabarbern är frisk och vårlig. Tjusningen är att bara använda de späda stjälkarna på våren. Ett tips är dock att sätta ett par satser. Detta är en snaps som kommer att röna stor uppskattning i bekantskapskretsen! […]

Sommarsallad med mynta
En sallad som för tankarna och smaklökarna till mellanöstern. Du kan variera grönsakerna efter vad du tycker om och har hemma. Det är bara att hacka grönsakerna fint och blanda med färska örter, en god olivolja, salt och peppar. En härlig sommarsallad som passar utmärkt som tillbehör till kött, fisk, fågel – ja, till det […]

Maräng och sufflé
I min familj är vi lite dåliga på att göra desserter. Ofta fokuserar vi på förrätt och varmrätt men glömmer bort desserten. Då händer det att barnen muttrar lite. Men de har den goda smaken att ta saken i egna händer. En god förutsättning till detta har min pappa lagt grunden för. När mina föräldrar […]
-
Västerbottenpaj 9 augusti, 2023
-
Äntligen kräftor! 9 augusti, 2023
-
Lamm med limeaioli 17 juni, 2023
-
Grillad sesamglaserad lax är riktig sommarmat! 16 juni, 2023
-
Frittata med sommargrönt och getost 16 juni, 2023
-
Vi firar våffeldagen – vinn ett våffeljärn! 6 mars, 2015
-
Världens godaste knäckebröd? 20 september, 2013
-
Grattis! Du vann ”Soppa med tillbehör”! 20 november, 2013
-
Vinn boken Veckans favoriter! 17 oktober, 2014
-
Saffran- och koriandersnaps 30 november, 2013
-
Martin Gustafsson: Tack för receptet - Ta mindre smör och jäst ...
-
Cecilia Azelius: Hej Clara Lisa Förare Winbladh använder 1 1/2 bu...
-
Clara Åhlvik: Fråga - är det en och en halv burk sötad konden...
-
Andreas: Detta är en fantastisk efterrätt! Har ännu bara...
-
Pernilla Jonsson: Hej Marina, vad vill du veta mer om? :) Hjälper d...