Bakad majskyckling med dragonpotatispuré och citronolja Den här kycklingen blir extra saftig eftersom den bakas på låg temperatur. 4 portioner (tillagning 60 minuter) 4 majkycklingfiléer med skinnet kvar salt och nymald svartpeppar 2 msk rapsolja + 2 msk smör till stekning 12 cocktailtomater, halverade 12 kalamataoliver Dragonpotatispuré 700 g mandelpotatis, skalad 2 dl vispgrädde 1 […]
Tag Archives | Louise Johansson
Nyårsmiddag: Hälleflundra med hummerkokt blomkål och hummersmörsås
Triss i hummer och som grädde på moset serveras den tillsammans med hälleflundra – är det nyår så är det! 8 portioner 600 g hälleflundra 50 g smör salt och nymald vitpeppar Hummerfond 125 g hummerskal (skal från en hummer) 1 morot 1/4 rotselleri 1/2 fänkål 1/2 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 msk olja till […]
Hälleflundra med hummerkokt blomkål & hummersmörsås
Hälleflundra med hummerkokt blomkål och hummersmörsås. Triss i hummer och som grädde på moset serveras den tillsammans med hälleflundra – är det nyår så är det! 60min 8 portioner 600 g hälleflundra 50 g smör salt och nymald vitpeppar Hummerbakad blomkål 1 hummer 1⁄2 sats av hummerfonden* (spara 1 dl till såsen) 50 g smör 1 […]
Chokladfondant med apelsincurd & kanderade pistagenötter
Chokladfondant är en perfekt avslutning på en utsökt nyårsmiddag – den är som sammet för själen. Det här är ett recept som fungerar utmärkt att förbereda. Gör curden, nötterna och fondantsmeten kvällen före. Häll upp smeten i formar och förvara i kylen. Grädda fondanten strax före servering! 30min 4 portioner 75 g mörk choklad 50 g […]
Carpaccio med prästostkräm, knaperstekt kapris & hasselnötter
Carpaccio med prästostkräm, knaperstekt kapris och hasselnötter är en lätt-som-en-plätt-förrätt som verkligen imponerar. Tillagning 25 min + ca 1 dygn i frysen 4 PORT 300 g oxfilé, hel bit 1 dl hasselnötter 3⁄4 dl kapris 3 msk smör till stekning 30 g blandad sallad (t. ex. rucola, maché och röd mangold) 1 tsk pressad citronsaft […]
Nyårsmat för ett riktigt gott slut
Gott nytt år! Fira in det nya året med en riktig brakmiddag. Här får du de klassiska rätterna oxfilé, hummer och choklad, men i ny kostym. Det är Sveriges första mästerkock Louise Johansson som komponerat menyn så du kan lita på det blir gott! Njut av att planera, laga och äta gott tillsammans med nära […]
Välkommen till bords om 15 minuter – Sandefjordsgryta
Lite extra värda att ha i åtanke är ofta de recept som både går snabbt att tillaga och som smakar riktigt gott. Här bjuder Louise Johansson på Sandefjordsgryta, en fantastsikt god och lättlagad fiskgryta som är klar på ett kick. Receptet är inspirerat av Sandefjordsåsen – en klassiker på Västkusten – som innehåller lika delar […]
Pasta med pesto med syrad baconsallad
Pasta med pesto är en av Louise Johanssons favoriträtter. Genom att smaksätta det knaperstekta baconet med vitvinsvinäger smakar det som på en riktig restaurang, säger Louise. 4 portioner (tillagningstid ca 30 minuter) 500 g färsk pasta 300 bacon 2 msk rapsolja till stekning 1 msk vitvinsvinäger + 1 msk till slungning av salladen ½ rödlök, […]
Marinerad lax med betor & senapskräm
Marinerad lax som smälter i munnen – en garanterad succé på julbordet. Ett roligt och lite annorlunda recept av Louise Johansson. En rätt som förtjänar att stå mitt på bordet. 8 portioner 600 g skinnfri salmalax, mittbiten 3 betor, gärna i olika färger (t ex gul-, röd- och polkafärgad) ½ dl koncentrerad äppeljuice 1 citron, […]
Något att längta efter – 52 helger
Jag kan lika gärna erkänna det direkt. Jag är förälskad! Fullständigt handlöst förtjust, så där att jag får hjärtklappning när jag bläddrar bland sidorna… Objektet för mina varma känslor är kokboken 52 helger av Louise Johansson (2013, Bonnier Fakta). Underrubriken till boken är ”Smaker för årets alla tillfällen” och det är precis just vad det […]
- Sparrisoppa – perfekt till vårens bufféer 21 maj, 2024
- Rödbetssnurror – perfekt på utflykten 1 januari, 2024
- Vem kan motstå pilgrimsmusslor? 28 december, 2023
- Halstrad gös med inkokta primörer à la grecque 28 december, 2023
- Råstekt hummerstjärt en riktigt lyxig förrätt 25 december, 2023
- Vi firar våffeldagen – vinn ett våffeljärn! 6 mars, 2015
- Världens godaste knäckebröd? 20 september, 2013
- Grattis! Du vann ”Soppa med tillbehör”! 20 november, 2013
- Vinn boken Veckans favoriter! 17 oktober, 2014
- Saffran- och koriandersnaps 30 november, 2013
- Martin Gustafsson: Tack för receptet - Ta mindre smör och jäst ...
- Cecilia Azelius: Hej Clara Lisa Förare Winbladh använder 1 1/2 bu...
- Clara Åhlvik: Fråga - är det en och en halv burk sötad konden...
- Andreas: Detta är en fantastisk efterrätt! Har ännu bara...
- Pernilla Jonsson: Hej Marina, vad vill du veta mer om? :) Hjälper d...