Tag Archives | grilla

Smaka på grillad ananas!

Har du provat att göra dessert på grillen? Tro mig, det fungerar alldeles utmärkt! Prova detta frestande recept på grillad ananas med vit chokladmousse och honungsgrillade nötter från Mattias Larssons kokbok Grilla! Kött fisk, tillbehör, desserter och massor med grönt, (Bokförlaget Semic, 2015). Du kan läsa mer om Mattias Larssosn kokbok här. Pröva gärna att […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Grillad flankstek à la Sandra Mastio

Grillad flankstek med coca-colaglaze De där styckdelarna som man ofta går förbi, stanna till vid dem nästa gång. Plocka med dig en flankstek, denna smakrika och utmärkta del går suveränt att grilla, och pensla in i en fantastisk glaze med både sötma och hetta. Vi tackar Mästerkocken Sandra Mastio för receptet på sommarens favorit. Flankstek […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Lättgrillad ”carpaccio” – en riktigt lyxig förrätt

Lättgrillad ”carpaccio” med rucola- och hasselnötcrème är en riktig pärla från grillen. Rätten passar lika bra som varmrätt eller som lyxig sommarlunch (om man utökar portionerna). Om rätten serveras som varmrätt eller lunch grilla gärna några färskpotatisar till. Ingredienser till 4 portioner som förrätt 300 g putsad mittbit av oxfilé salt och svartpeppar olivolja 250 g […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Goda grilltillbehör

Jag äskar att grilla. Det är inte bara doften från grillen som gör mig lycklig utan lika mycket det som serveras till köttet, fisken eller vad det nu är som bjuds. Ibland är tillbehören lika viktiga som det du lägger på grillen. Att jag är galen i tillbehör är ingen hemlighet (läs gärna En favorit […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Formen för fågeln

En fiffig form som tar tillvara den goda smaken i kycklingen är den här lite underliga formen. Jag hittade formen i en köksbutik (New food köksshop) och vände och vred förundrat på den: Vad är det här? Jag fick förklarat för mig att man helt sonika trycker ner kycklingen eller någon annan fågel, på formens […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

På grillen i dag: kamben

  Helgen som gått har erbjudit fantastiskt sommarväder. Vad passar då bättre än att sätta fart på grillen? Vi använder sedan några år gasolgrill. Jag vet att de finns de som anser att det inte är på riktigt om man inte grillar på ”hederlig” kolgrill, men vi tycker att gasolgrillen är nog så bra. En […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Grillade kamben

  Ingredienser till 4 personer 1 kg kamben kött- eller grönsaksbuljong lök lagerblad pepparkorn rub BBQ-sås Dela kambenen i lämpliga bitar, lägg dem i en kastrull. Täck med vatten, lägg i buljongtärningar eller fond i mängd som korresponderar med vattenmängden, lök, lagerblad och några pepparkorn. Koka kambenen i 45-60 minuter. Låt de därefter svalna. Gnid […]

Läs mer Kommentarer { 0 }