Tag Archives | chili

Chili på högrev och kallrökt fläsk

Högrevschili för mörka dagar Ett härligt långkok på tacksam högrev. Den här typen av köttgryta är suverän då den passar lika bra som festrätt såväl som vardagsmat. Receptet är för 4 personer men dubblera gärna det och frys in så har du perfekt lunchmat för veckan. Tänk på att välja högrev och kallrökt fläsk av hög […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Thailändska laxburgare med sesammajo

Det finns vissa smaker som man aldrig kan få nog av. Vi pratar till exempel om lax, lime, sesamolja och chili! Här bjuder husmorsorna Emma Hamberg och Anette Rosvall på ett suveränt recept på thailändska laxburgare med sesammajo. 400 g lax 1 1⁄2 röd chilifrukt 2 äggulor 1⁄2 dl ströbröd rivet skal och saft från […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Pernodflamberade räkor med chili och lakritsrot

Pernodflamberade räkor med chili och lakritsrot är en franskinspirerade favorit för lakritsälskarna Annica Triberg och Annika Wallin. Med räkorna som ett gott matminne från södra Frankrike kom de hem och började experimentera. Nu är de flamberade räkorna en stående favorit, goda som förrätt eller till en lätt lunch. Jätteräkor har länge varit omdiskuterade, men nu […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Chilidipp med jordgubbar

Chilidipp med jordgubbar är en somrig och spännande kräm med jordgubbar och koriander. God till grillad kyckling och lax. 4 port 200 g färskost naturell 1⁄2 finhackad röd chili 1⁄2 dl hackad koriander 1 dl hackade jordgubbar Rör ihop alla ingredienser i en skål. Servera på crostini eller salta kex. Receptet kommer från boken Grilltillbehör […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

En riktig chili!

Vildsvinschili med choklad, jalapeño och gurksalsa I Sverige har den mexikanska chilin försvenskats genom att vi använder oss av köttfärs istället för en hel bit kött. I detta recept kokar vi en chili så som sig bör, som den tillagas i Centralamerika. Man låter köttet koka långsamt och länge och så avslutar man med choklad […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Pasta alla puttanesca

En klassisk pastarätt som enligt kokboksförfattaren Lisa Lemke sägs ha kommit till bland anställda på 50-talets italienska statliga bordeller, där man mest bara hade konserver att tillgå. Pasta alla puttanesca betyder just ”skökans pasta”. Lisa Lemke berättar att oliver, sardeller, kapris och krossade tomater har kommit att bli säkra stapelvaror hos henne. I det här […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Falso Conejo – falsk kanin

Falso conejo, av Maria Elena Quiroga, 4-6 portioner Ingredienser: 3 gula lökar 1 msk paprikapulver 1⁄2 tsk spiskummin 1 tsk chilipulver 1 tsk oregano 1⁄2 tsk svartpeppar 1 tsk salt 2 vitlöksklyftor 250 g gröna ärtor 1 burk krossade tomater 5 dl vatten 750 g oxkött 2 dl ströbröd olja att steka i Finhacka löken […]

Läs mer Kommentarer { 0 }