Tag Archives | Lisa Lemke

Smörstekt torsk med ägghack

En lättlagad fiskfavorit när fantasin tryter. Väl värd att lyfta fram ännu en gång. Jag kan bara instämma när kokboksförfattaren Lisa Lemke utropar: Det är inte svårt att laga fisk. Basta! Åtminstone inte om man använder bra råvaror och följer hennes tokenkla recept. Det här är nämligen en stekpannerätt som det ska mycket till för […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Brownies med tidernas godaste chokladkräm och nötter

Det finns brownies och det finns brownies… Vissa bakverk återvänder man alltid till. Kanelbullar, spröda småkakor och inte minst brownies. En brownie med en kula glass eller vispad grädde är dessutom en perfekt dessert. Det här är en superlyxig variant med trippelchoklad OCH chokladkräm! Men vill du hoppa över krämen så går det så klart jättebra. […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Lammlasagne med fetaost, örter och citron

Ett sätt att njuta av den goda lammfärsen är att laga lammlasagne med fetaost, örter och citron. Lammfärs kan vara lite krångligt att få tag på men bor i du i närheten av Malmö eller Lund beställer du den enkelt på Smak för kött, www.smakförkött.se. 4 portioner ca 20 minuter + ca 45 minuter i […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Klassisk romtopf

Romtopf är ett perfekt sätt att ta tillvara bär och frukter i takt med att de mognar. Gör en bas som du sedan bara fyller på under tiden som säsongen går. Stenfrukter som körsbär, bigarråer, persikor, aprikoser och plommon passar bra, men jordgubbar och björnbär kan också fungera. 1 stor glasburk (ca 8 portioner) 1 vaniljstång 5 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Lisas BBQ-sås

MEAN ASS BBQ-SÅS En riktigt god BBQ-sås kan användas såväl som en variant på glaze som en tillbehörssås till det färdiggrillade. Den här har en härlig sötma och kick och funkar förstås som både och. Underbar till klassiska BBQ-rätter, som beer can chicken, brisket (bringa) och ribs. ca 5 dl ca 20 minuter 40 g färsk […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Drömmen om livet på landet

Att kunna laga maten på grönsaker som man själv odlat, med ägg från höns på gården eller på lamm som du själv fött upp är en dröm för många. För visst är det något speciellt med att vara mer eller mindre självhushållande? Att veta var maten du stoppar i dig kommer ifrån. Lisa Lemke är […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Lammtagine

Aromatiska kryddor, söta frukter och mustigt lammkött blir i det här fallet en suverän gastroresa över Gibraltar-sundet till Nordafrika. Tagine är namnet på den typiska nordafrikanska lergodsgrytan med konformat lock men skulle du mot förmodan inte ha en sådan så går det lika bra med en rejäl kastrull eller gryta. Laga gärna grytan någon dag i […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Allt i en gryta

Vardagen innebär ofta att man inte har samma tid eller inspiration att komma på vad man ska äta till middag. Jag kan komma på mig själv med att välja rätter som innebär färre moment, mindre hackande och inte lika många köksbunkar som ska diskas. Det är något tilltalande med allt-i-ett-rätter, i synnerhet när man vill […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Pasta alla puttanesca

En klassisk pastarätt som enligt kokboksförfattaren Lisa Lemke sägs ha kommit till bland anställda på 50-talets italienska statliga bordeller, där man mest bara hade konserver att tillgå. Pasta alla puttanesca betyder just ”skökans pasta”. Lisa Lemke berättar att oliver, sardeller, kapris och krossade tomater har kommit att bli säkra stapelvaror hos henne. I det här […]

Läs mer Kommentarer { 0 }