Tag Archives | lättlagat

Frittata med sommargrönt och getost

En traditionell frittata är ett härligt sätt att fira de tidiga sommargrönsakernas ankomst. Om man har några kokta färskpotatisar, eller andra överblivna grönsaker för den delen, till hands kan de användas här – men det tar inte lång tid att tillaga dem från grunden. Två eller tre sorters gröna grönsaker brukar räcka fint. 4–6 personer […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Smörstekt torsk med ägghack

En lättlagad fiskfavorit när fantasin tryter. Väl värd att lyfta fram ännu en gång. Jag kan bara instämma när kokboksförfattaren Lisa Lemke utropar: Det är inte svårt att laga fisk. Basta! Åtminstone inte om man använder bra råvaror och följer hennes tokenkla recept. Det här är nämligen en stekpannerätt som det ska mycket till för […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Fantastisk fiskbiffar

Om du inte har provat förut tycker jag verkligen att du ska testa att göra egna fiskbiffar. Mycket lättare än vad det ser ut – och jättegott!   4 personer, ca 45 minuter 400 g benfri sejfilé 400 g benfri laxfilé 2 kokta potatisar 2 msk finhackad persilja 1 msk finhackad gräslök skal och pressad […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Vardagsmaten ska vara lättlagad – och god!

De flesta måltider vi lagar är vardagsmat. Och inte så sällan tryter inspirationen när man kommer hem och ska fixa något snabbt. Som helst ska smaka gott och vara hyfsat hälsosamt. Kanske är det därför som det finns så många kokböcker på just temat vardagsmat. Maria Zihammou, som tidigare gett ut boken Fransk bistro, är […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Färsig limpa – både lättlagat och gott

Färsig limpa med äpplen och plommon är en lättlagad köttfärslimpa. Den passar utmärkt till lunch om du mot förmodan får något över. Älskar du selleri? Gör då moset på bara selleri, resultatet blir då ett något tunnare mos. Är inte selleri en favorit? Gör då moset på enbart potatis. 2 TJOCKA SKIVOR VITT BRÖD 2 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Vardagslätt: kyckling- & risgryta

Kyckling- och risgryta är en superlättlagad rätt som passar bra i matlådan om det blir något över. Chorizon är en sorts spansk salami smaksatt med chili som passar utmärkt tillsammans med kycklingens milda kött. De flesta ingredienser till den här enkla middagsrätten har du säkert hemma. Köp hem kycklingfilé, chorizosalami, röda linser, ajvar relish och […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Med doft av Italien – kycklingpiccata med tomater & matvetesallad

Äkta piccata görs på kalvkött och steks i stora mängder olja och smör för att bli riktigt frasig. Kycklingpiccata med tomater och matvetesallad är en smalversion av den italienska klassikern! Till 4 personer: 500 g kycklingfilé 50 g parmesanost 2 ägg 400 g körsbärstomater 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 dl matvete 1 hönsbuljongtärning 100 g […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Bästa fikan är enkel: havreknäckrutor

Det här är riktigt sött och gott! Havreknäckrutor är en favorit hos gästerna på Trädgårdscaféet i Slottsträdgården Ulriksdal. Ja, och vem blir inte lycklig av att få nybakta knäckiga havreknäckrutor när det serveras fika? Det är dessutom extra tilltalande att de är så enkla att baka. Ca 24 stycken 125 g smör 1 ½ dl socker […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Morotskaka – en modern klassiker

I dag behöver morotskakan ingen närmare presentation – den har blivit en modern klassiker. Den här görs i långpanna och är bra när du vill bjuda många. Den går utmärkt att frysa om det mot förmodan skulle bli något över. 24–30 bitar 600 g morötter 300 g smör 6 ägg 6 dl socker 6 dl vetemjöl […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Färsk pasta med lakritskryddade tomater

Färsk pasta med lakritskryddade tomater är en lika enkel som god pastarätt. Lakritspulver och tomater passar fantastiskt bra ihop, gärna tillsammans med flingsalt och parmesan. Servera som grön rätt eller som tillbehör. Till 4 personer: 400 g färsk pasta olivolja 400 g cocktailtomater, gärna typ Romantica 1–2 vitlöksklyftor 1 gul lök 1 knippa färsk dill […]

Läs mer Kommentarer { 0 }