Tag Archives | Kiviks musteri

Kärnhusets äppelkaka

Det här är receptet på en riktigt skånsk äppelkaka – i modern tappning. Receptet är skapat av kockarna på Café & Restaurang Kärnhuset; Mattias Skoglund och Madléne Månsson. Tack Kiviks Musteri för att ni delar med sig av denna favorit! Ingredienser kakbotten: 2 ägg 60 g kallt smör 1 dl socker 1,3 dl vetemjöl ca 1 tsk […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Flädergravad lax med färskpotatis och äppelsås

Jag tycker fläder smakar svensk sommar och tillsammans med lax kan det knappast bli mycket bättre! Att grava lax kan verka lite krångligt men låt dig inte avskräckas. Här bjuder vi på ett lättlagat recept från Kiviks Musteri. Äppelsåsen är pricken över i:et. Ingredienser lax: 1 kg laxfilé 2 dl koncentrerad fläderblomsdryck med citron (från […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Saltbakad lax

Det här receptet på saltbakad lax är skapat av kockarna på Café & Restaurang Kärnhuset; Mattias Skoglund och Madléne Månsson. Tack Kiviks Musteri för att ni delar med er! Ingredienser cidersås: 4 personer 1 bit morot 1 bit palsternacka 1 bit lök 4 dl grädde (valfri fetthalt) salt och peppar färska örter och grönsaksbuljong efter […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Krämig äppelsås som passar till mycket

Äpplen är kanske inte det första man tänker på när man ska göra sås, men det är en frisk ingrediens som ger lite tuggmotstånd i såsen. Prova gärna att servera äppelsås till kyckling, lax eller fläskfilé. Den krämiga såsen passar till det mesta. Recept är skapat av kockarna på Café & Restaurang Kärnhuset; Mattias Skoglund […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Calvadosbomb – en chokladtårta du inte glömmer

Calvadosbomb är en chokladtårta som inte går av för hackor! Ingredienser: 1 tårta 425 g mörk choklad, 70% 250 g smör 5 ägg 4 msk socker 2,5 dl mjöl 1 tsk bakpulver 1,25 dl grädde Calvados, efter smak Gör så här: 1. Smält smöret och blanda i 300 g av den hackade chokladen. Rör runt […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Äppelbröd från Kivik

Äppelbröd – ett underbart gott och lättlagat bröd! Allra godast blir det om du använder svenska äpplen. Receptet kommer från Kiviks Musteri. Ingredienser: 1 bröd 2 dl havregryn 5 dl vetemjöl, rågmjöl eller dinkelmjöl 1 dl linfrön 1 dl solrosfrön 2 tsk bikarbonat 1-2 st tärnade äpplen salt 4 dl filmjölk eller naturell yoghurt 3 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Äppelrulle

Äppelrulle är en lättlagad äppeldessert som skapats av kockarna på Café & Restaurang Kärnhuset; Mattias Skoglund och Madléne Månsson. Russinen ger en god sötma åt desserten. Tack Kiviks Musteri för att ni delar med er av receptet! Ingredienser: ca 10-12 personer 1 stort smördegsark (gastro) 5 klyftade äpplen 3-4 dl äppelkräm (t ex Kiviks Äppelkräm) 1 dl russin […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Mor Gunnels äppeldessert

Mor Gunnels äppeldessert är en klassisk äppelkaka och receptet är skapat av Gunnel Åkesson, mor till Kristina Levinsson och Bengt Åkesson som är fjärde generationens ägare av Kiviks musteri. Ingredienser fyllning: 6-8 äpplen tex Gravensteiner eller Belle de Boskoop 0,5 dl vatten 1,5 dl socker Ingredienser kaksmet: 1,5 dl socker (125 g) 100 g smör […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Äppeltider

Njut av våra svenska äpplen Just nu finns det gott om svenska äpplen i butikerna. Så härligt att kunna äta äpplen från Österlen och andra platser i Sverige. Allra bäst är det när jag kan köpa dem i en gårdsbutik eller hos ett musteri, tycker jag. Eller plocka direkt från trädet… Men har man själv […]

Läs mer Kommentarer { 0 }