Det här är receptet på en riktigt skånsk äppelkaka – i modern tappning. Receptet är skapat av kockarna på Café & Restaurang Kärnhuset; Mattias Skoglund och Madléne Månsson. Tack Kiviks Musteri för att ni delar med sig av denna favorit! Ingredienser kakbotten: 2 ägg 60 g kallt smör 1 dl socker 1,3 dl vetemjöl ca 1 tsk […]
Tag Archives | Kiviks musteri

Flädergravad lax med färskpotatis och äppelsås
Jag tycker fläder smakar svensk sommar och tillsammans med lax kan det knappast bli mycket bättre! Att grava lax kan verka lite krångligt men låt dig inte avskräckas. Här bjuder vi på ett lättlagat recept från Kiviks Musteri. Äppelsåsen är pricken över i:et. Ingredienser lax: 1 kg laxfilé 2 dl koncentrerad fläderblomsdryck med citron (från […]

Saltbakad lax
Det här receptet på saltbakad lax är skapat av kockarna på Café & Restaurang Kärnhuset; Mattias Skoglund och Madléne Månsson. Tack Kiviks Musteri för att ni delar med er! Ingredienser cidersås: 4 personer 1 bit morot 1 bit palsternacka 1 bit lök 4 dl grädde (valfri fetthalt) salt och peppar färska örter och grönsaksbuljong efter […]

Krämig äppelsås som passar till mycket
Äpplen är kanske inte det första man tänker på när man ska göra sås, men det är en frisk ingrediens som ger lite tuggmotstånd i såsen. Prova gärna att servera äppelsås till kyckling, lax eller fläskfilé. Den krämiga såsen passar till det mesta. Recept är skapat av kockarna på Café & Restaurang Kärnhuset; Mattias Skoglund […]

Calvadosbomb – en chokladtårta du inte glömmer
Calvadosbomb är en chokladtårta som inte går av för hackor! Ingredienser: 1 tårta 425 g mörk choklad, 70% 250 g smör 5 ägg 4 msk socker 2,5 dl mjöl 1 tsk bakpulver 1,25 dl grädde Calvados, efter smak Gör så här: 1. Smält smöret och blanda i 300 g av den hackade chokladen. Rör runt […]
Äppelbröd från Kivik
Äppelbröd – ett underbart gott och lättlagat bröd! Allra godast blir det om du använder svenska äpplen. Receptet kommer från Kiviks Musteri. Ingredienser: 1 bröd 2 dl havregryn 5 dl vetemjöl, rågmjöl eller dinkelmjöl 1 dl linfrön 1 dl solrosfrön 2 tsk bikarbonat 1-2 st tärnade äpplen salt 4 dl filmjölk eller naturell yoghurt 3 […]
Äppelrulle
Äppelrulle är en lättlagad äppeldessert som skapats av kockarna på Café & Restaurang Kärnhuset; Mattias Skoglund och Madléne Månsson. Russinen ger en god sötma åt desserten. Tack Kiviks Musteri för att ni delar med er av receptet! Ingredienser: ca 10-12 personer 1 stort smördegsark (gastro) 5 klyftade äpplen 3-4 dl äppelkräm (t ex Kiviks Äppelkräm) 1 dl russin […]

Mor Gunnels äppeldessert
Mor Gunnels äppeldessert är en klassisk äppelkaka och receptet är skapat av Gunnel Åkesson, mor till Kristina Levinsson och Bengt Åkesson som är fjärde generationens ägare av Kiviks musteri. Ingredienser fyllning: 6-8 äpplen tex Gravensteiner eller Belle de Boskoop 0,5 dl vatten 1,5 dl socker Ingredienser kaksmet: 1,5 dl socker (125 g) 100 g smör […]

Äppeltider
Njut av våra svenska äpplen Just nu finns det gott om svenska äpplen i butikerna. Så härligt att kunna äta äpplen från Österlen och andra platser i Sverige. Allra bäst är det när jag kan köpa dem i en gårdsbutik eller hos ett musteri, tycker jag. Eller plocka direkt från trädet… Men har man själv […]
-
Ricottafyllda auberginerullar i tomatsås 1 maj, 2023
-
Börja dagen med danska tebröd 14 januari, 2023
-
Enkel minestrone i bästa bemärkelse 14 januari, 2023
-
Lättlagad svamplasagne 8 januari, 2023
-
Räkfyllda ägghalvor i asiatisk tappning 27 mars, 2021
-
Vi firar våffeldagen – vinn ett våffeljärn! 6 mars, 2015
-
Världens godaste knäckebröd? 20 september, 2013
-
Grattis! Du vann ”Soppa med tillbehör”! 20 november, 2013
-
Vinn boken Veckans favoriter! 17 oktober, 2014
-
Saffran- och koriandersnaps 30 november, 2013
-
Martin Gustafsson: Tack för receptet - Ta mindre smör och jäst ...
-
Cecilia Azelius: Hej Clara Lisa Förare Winbladh använder 1 1/2 bu...
-
Clara Åhlvik: Fråga - är det en och en halv burk sötad konden...
-
Andreas: Detta är en fantastisk efterrätt! Har ännu bara...
-
Pernilla Jonsson: Hej Marina, vad vill du veta mer om? :) Hjälper d...