Förr lagade man mycket mat genom olika sorters långkok. Sedan övergick styckningsdetaljen högrev till att allt oftare bli nermald till färs. Tack och lov är trenden återigen att låta maten få lång tillagningstid. I det här receptet ingår granskottsvinäger. Om du vill använda det istället för vitvinsvinäger så tänk på att den behöver en vecka […]
Tag Archives | kött

Kebabspett med rädistsatsiki
Kebabspett med rädistsatsiki är en läcker grillrätt med en ny variant på den klassiska tsatsikin. Kebab betyder egentligen grillat kött. Här är det kryddig karré som blir extra saftiga spett. 4 portioner 600 g benfri fläskkarré 3 msk smör- och rapsolja 1 tsk spiskummin rivet skal av 1⁄2 citron 11⁄2 tsk salt 1 tsk sambal […]

Grillad flankstek à la Sandra Mastio
Grillad flankstek med coca-colaglaze De där styckdelarna som man ofta går förbi, stanna till vid dem nästa gång. Plocka med dig en flankstek, denna smakrika och utmärkta del går suveränt att grilla, och pensla in i en fantastisk glaze med både sötma och hetta. Vi tackar Mästerkocken Sandra Mastio för receptet på sommarens favorit. Flankstek […]

Tina köttet långsamt
Visste du att det är smart att tina köttet långsamt? Gör tvärtemot jämfört när du fryser in dvs tina det så långsamt som möjligt. Vid upptiningen omvandlas isen till vatten, vilket innebär att vätskan som finns i och mellan muskelcellerna kan frigöras och rinna ur köttbiten. Upptiningen blir därför bäst om den sker långsamt och […]

Lisas BBQ-sås
MEAN ASS BBQ-SÅS En riktigt god BBQ-sås kan användas såväl som en variant på glaze som en tillbehörssås till det färdiggrillade. Den här har en härlig sötma och kick och funkar förstås som både och. Underbar till klassiska BBQ-rätter, som beer can chicken, brisket (bringa) och ribs. ca 5 dl ca 20 minuter 40 g färsk […]

Kryddig carpaccio på oxfilé
Carpaccio är ursprungligen en italiensk rätt som äts i början av måltiden. För att enkelt servera en carpaccio i fina skivor kan du frysa köttet inlindat i plastfolie. Sedan skär du lätt det halvtinade köttet i tunna fina skivor. Till 4 personer 400 g oxfilé av mittbiten 4 timjankvistar 1/4 tsk torkad chiliflingor 1/4 tsk […]

Asiatiska revbensspjäll med päronsallad
Asiatiska revbensspjäll med päron- sallad är en mycket god rätt som passar extra bra att göra när man har fläsk över från en middag eller från julbordet. Eller varför inte bara när man är sugen på något otroligt gott? Till 4 personer 1 kg färdigstekta revbensspjäll Marinad 3 msk ketjap manis 3 msk hoisinsås 2 […]

Närproducerat kött av högsta kvalitet – Smak för kött!
Välkommen till Smak för kött som är en annorlunda köttbutik. Vi erbjuder närproducerat kött av högsta kvalitet (nöt, fläsk, lamm,vilt, ungtupp och fina charkprodukter). Beställ i lugn och ro på nätet och vi levererar direkt hem till dig som bor i Lund. Läs mer och tipsa alla matintresserade vänner i Lund! Med tanke på den […]

På grillen i dag: kamben
Helgen som gått har erbjudit fantastiskt sommarväder. Vad passar då bättre än att sätta fart på grillen? Vi använder sedan några år gasolgrill. Jag vet att de finns de som anser att det inte är på riktigt om man inte grillar på ”hederlig” kolgrill, men vi tycker att gasolgrillen är nog så bra. En […]

Bookmaker Toast
Förra fredagen var vi där igen! Jag och mina döttrar satt och diskuterade vad vi skulle äta till middag. Det skulle bara bli vi tre, så det borde vara lätt att bestämma måltid, men icke. Pasta sa Emma, näe sa jag och Hanna. Kycklingsallad tyckte Hanna men det vill inte Emma. Kött sa tjejerna, inte […]
-
Ricottafyllda auberginerullar i tomatsås 1 maj, 2023
-
Börja dagen med danska tebröd 14 januari, 2023
-
Enkel minestrone i bästa bemärkelse 14 januari, 2023
-
Lättlagad svamplasagne 8 januari, 2023
-
Räkfyllda ägghalvor i asiatisk tappning 27 mars, 2021
-
Vi firar våffeldagen – vinn ett våffeljärn! 6 mars, 2015
-
Världens godaste knäckebröd? 20 september, 2013
-
Grattis! Du vann ”Soppa med tillbehör”! 20 november, 2013
-
Vinn boken Veckans favoriter! 17 oktober, 2014
-
Saffran- och koriandersnaps 30 november, 2013
-
Martin Gustafsson: Tack för receptet - Ta mindre smör och jäst ...
-
Cecilia Azelius: Hej Clara Lisa Förare Winbladh använder 1 1/2 bu...
-
Clara Åhlvik: Fråga - är det en och en halv burk sötad konden...
-
Andreas: Detta är en fantastisk efterrätt! Har ännu bara...
-
Pernilla Jonsson: Hej Marina, vad vill du veta mer om? :) Hjälper d...