Tag Archives | kyckling

Vardagslätt: kyckling- & risgryta

Kyckling- och risgryta är en superlättlagad rätt som passar bra i matlådan om det blir något över. Chorizon är en sorts spansk salami smaksatt med chili som passar utmärkt tillsammans med kycklingens milda kött. De flesta ingredienser till den här enkla middagsrätten har du säkert hemma. Köp hem kycklingfilé, chorizosalami, röda linser, ajvar relish och […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Med doft av Italien – kycklingpiccata med tomater & matvetesallad

Äkta piccata görs på kalvkött och steks i stora mängder olja och smör för att bli riktigt frasig. Kycklingpiccata med tomater och matvetesallad är en smalversion av den italienska klassikern! Till 4 personer: 500 g kycklingfilé 50 g parmesanost 2 ägg 400 g körsbärstomater 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 dl matvete 1 hönsbuljongtärning 100 g […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Middag och lunch i ett: kyckling i ugn med citron & oliver

Kyckling i ugn med citron och oliver är en rätt som passar utmärkt i lunchlådan. Bra för många och lätt att dubbla! Det flesta ingredienserna har du garanterat hemma så köp hem kycklingfilé, citron, örtkryddade oliver, färsk rosmarin och körsbärstomater. Enklare kan det knappast bli! Till 4 personer 800 g kycklinglårfilé 1 kg potatis 1 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Lätt som en plätt – gratinerad parmesankyckling

Gratinerad parmensankyckling är en suverän rätt när du vill göra det enkelt för dig! Med få ingredienser trollar du fram de italienska smakerna som kommer från spenat och parmesan. Rätten går också att göra vegetarisk genom att byta ut kycklingfilén och hönsbuljongen mot quornfilé och grönsaksbuljong. Till 4 personer: 4 kycklingfiléer (à 150 g) 450 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Pippi på kyckling – Poulet au four

Poulet au four Helstekt kyckling är bland det godaste kokboksförfattaren Anne Aobadia vet. Det smakar söndagsmiddag utan att man behöver anstränga sig och sköter sig själv i ugnen. Ju större fågel desto bättre. 6 portioner 1 stor gårdskyckling på minst 1 ½ – 2 kg salt, peppar Mapuche Fire (Herbaria) 100 g smör 1 citron, […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Ceasarsallad i ny tappning

Ceasarsallad med grönkål och hemgjord dressing är kanske inte det första man förväntar sig att hitta i festfixaren Linnéa Johanssons inspirationsbok Recept från sena kvällar i New York. Men den New York-baserade festfixaren, som under många år har ordnat middagar och fester för amerikanska kändisar, har många strängar på sin lyra. Jag föll pladask för […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Kycklinglårfilé med chimichurri

Kycklinglårfilé med chimichurri är en vardagsrätt med lite sting i. Dock inte mer än att den funkar för hela familjen. Dessutom lagar du den på 30 minuter. Helt perfekt mitt i veckan. Receptet kommer från boken Veckans favoriter – middag på bara 30 minuter av Sara Begner (Norstedts, 2014). Läs mer om boken i Hej vardag! 4 portioner […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Kryddiga kycklingspett till buffén

Kycklingspett med paprikavärme 10 bufféportioner  Planerar du fest i sommar? Här kommer ett perfekt bufférecept på riktigt enkla kycklingspett som de flesta gillar. Går inte att misslyckas med! Dessutom krävs varken tallrikar eller bestick. Finger-food at its best. ca 20 träspett 800 g kycklingfilé, gärna lårfiléer 1/2 tsk salt 1 dl + 1 dl ajvar […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Primördags – bjud på rabarberkyckling

Visst är det en underbar tid nu när alla primörer ”poppar” upp . Rabarbern har kommit tidigare än vanligt här i Skåne. Passa på och bjud på en för såväl öga som gom underbar rätt, rabarberkyckling. RABARBERKYCKLING Syrlig rabarber balanseras fint med honung och grädde i den här lättlagade rätten. En underbar vårkyckling för alla rabarberälskare. 4 PORTIONER […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Formen för fågeln

En fiffig form som tar tillvara den goda smaken i kycklingen är den här lite underliga formen. Jag hittade formen i en köksbutik (New food köksshop) och vände och vred förundrat på den: Vad är det här? Jag fick förklarat för mig att man helt sonika trycker ner kycklingen eller någon annan fågel, på formens […]

Läs mer Kommentarer { 0 }