Wraps med kikärtor och sallad gjord på lök, persilja och sumak Denna färgglada och billiga vegetariska rätt är perfekt som lunch eller helgbrunch. Plötsligt känns inte sommaren lika långt bort! 4 portioner 300 g kikärtor, kokade och väl avrunna 1⁄2 tsk torkad oregano 1⁄2 tsk torkad mynta 1⁄2 tsk paprikapulver 1⁄2 tsk mald spiskummin 1⁄2 […]
Tag Archives | mynta

Ananas och citrussallad med myntasocker
Med örtsocker av olika slag kan man göra kul desserter. På Österlenkryddor gör de ett myntasocker (finns att köpa i deras webbshop!) som är fantastiskt gott att strö på färska jordgubbar. Eget örtsocker gör du genom att mortla torkade örter med strösocker. Ska du använda sockret direkt går det bra med färska örter också, men […]

Melon- och fetaostsallad
Melon- och fetaostsallad med citronvinägrett är en riktigt frisk och fräsch sommarsallad. Dessutom är den extremt lättlagad! 4 portioner ½ vattenmelon i tärningar 200 g fetaost i tärningar 1 skalad gurka i tärningar hackade myntablad till garnering Citronvinägrett 4 msk olivolja rivet skal och saft från 1 citron ½ finhackad röd chili 1 msk finhackad […]

En oväntad vänskap – bulgursallad med saffran och jordgubbar
Den vackert saffransgula bulgurn gör sig utmärkt till söta röda jordgubbar och ostens sälta. Bulgursallad med saffran och jordgubbar kommer garanterat bli ett uppskattat inslag på sommarens middagsbord! 4 portioner 1 msk smör 1⁄2 g saffran 2 dl bulgur 4 dl grönsaksbuljong OSTKRÄM: 150 g fetaost 1 1⁄2 dl crème fraiche 1 kruka färsk mynta […]

Sommarens drink – Strawberry crush
Strawberry crush är en drink på färska jordgubbar med massor av is. Det är den bästa starten på en sommarfest en solig dag. Självklart kan du servera den i glas också men en burk är ett trevligt och snyggt alternativ, tycker Jens Linder och Johanna Westman som komponerat drinken. 1 drink 2 jordgubbar 3 basilika- […]

Björnbärssnaps med mynta
Om du söker en snaps att servera till höstens desserter så kan vi rekommendera den här! Den är också god att avrunda en måltid med tillsammans med en bit av riktigt fin bitter choklad. Björnbären ger snapsen en fantastisk färg som den behåller om den förvaras mörkt efter att den är silad. De vilda björnbären […]

Rabarbersnaps – en primör på flaska
En av våra älskade primörer, rabarbern, ger en mycket god och vacker snaps. Smaken och doften av den syrliga rabarbern är frisk och vårlig. Tjusningen är att bara använda de späda stjälkarna på våren. Ett tips är dock att sätta ett par satser. Detta är en snaps som kommer att röna stor uppskattning i bekantskapskretsen! […]

Sommarsallad med mynta
En sallad som för tankarna och smaklökarna till mellanöstern. Du kan variera grönsakerna efter vad du tycker om och har hemma. Det är bara att hacka grönsakerna fint och blanda med färska örter, en god olivolja, salt och peppar. En härlig sommarsallad som passar utmärkt som tillbehör till kött, fisk, fågel – ja, till det […]
-
Ricottafyllda auberginerullar i tomatsås 1 maj, 2023
-
Börja dagen med danska tebröd 14 januari, 2023
-
Enkel minestrone i bästa bemärkelse 14 januari, 2023
-
Lättlagad svamplasagne 8 januari, 2023
-
Räkfyllda ägghalvor i asiatisk tappning 27 mars, 2021
-
Vi firar våffeldagen – vinn ett våffeljärn! 6 mars, 2015
-
Världens godaste knäckebröd? 20 september, 2013
-
Grattis! Du vann ”Soppa med tillbehör”! 20 november, 2013
-
Vinn boken Veckans favoriter! 17 oktober, 2014
-
Saffran- och koriandersnaps 30 november, 2013
-
Martin Gustafsson: Tack för receptet - Ta mindre smör och jäst ...
-
Cecilia Azelius: Hej Clara Lisa Förare Winbladh använder 1 1/2 bu...
-
Clara Åhlvik: Fråga - är det en och en halv burk sötad konden...
-
Andreas: Detta är en fantastisk efterrätt! Har ännu bara...
-
Pernilla Jonsson: Hej Marina, vad vill du veta mer om? :) Hjälper d...