Tag Archives | kokbok

Alla kan faktiskt baka!

Kan alla baka? Ja, i alla fall enligt ”brödnörden” Maria Blohm. Hon har nyligen gett ut en kokbok med just detta budskap: Alla kan baka (Massolit Förlag, 2016). Här får vi massor av matnyttiga råd och tips om hur vi bäst lyckas med vårt brödbak. Maria Blohm inleder med att förklara hur och varför bröden reagerar på olika sätt. Vilken effekt […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

En oväntad pärla – Det bästa från Arla Köket

Jag läste någonstans att det ges ut en kokbok om dagen i Sverige. Mycket är bra, men långt ifrån allt tilltalar mig. Ibland är det enkla nästan det bästa. Sen några månader tillbaka finns det en utmärkt kokbok på marknaden, Det bästa från Arla Köket (Bonnier Fakta, 2015). Det är en riktig pärla och garanterat […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Till bords

Systrarna Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman är framgångsrika kokboksförfattare, bloggare och matkreatörer. De är födda i Washington D.C, uppvuxna i Sverige, USA och Etiopien och utbildade i Frankrike och Spanien. Influenserna från olika platser har säkert påverkat deras matlagning, som är en härlig blandning av världens olika kök. Deras bok Systrarna Eisenmans mingelmat vann […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Tareq – Helt enkelt

I september 2014 kom Tareq Taylor ut med en kokbok, Tareq – Helt enkelt (Massolit förlag). I den boken har han samlat recept som han själv ofta återkommer till och till vilka han har en speciell relation. Merparten av recepten är lättlagade, han har tillagat de flesta rätterna i sitt utekök på enbart en gasolplatta. Här […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Värmande vintermat

”Man tänder ett ljus, sätter fyr i brasan och låter en gryta puttra länge på spisen och sprida härliga dofter och välbehag. Jag undrar om inte det är den vanligaste föreställningen om ”mys” under den mörka årstiden. Men det är bara att erkänna, jag är en obotlig  mysare och jag älskar verkligen att kura ihop […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Matkärlek – den enda sanna kärleken?

Är det någon som kunnat undgå att höra talas om LCHF? Jag har aldrig intresserat mig för olika bantningsmetoder och min uppfattning om LCHF var tidigare att man skulle leva på kött, fisk och vispgrädde för att på något underligt sätt rasa i vikt. Men vid en närmare granskning insåg jag att det i stället […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Middag för en tjuga – studentens bästa vän!

Makrill i tomatsås, nudlar eller kanske makaroner? Det är väl mat som många av oss ätit vår beskärda del av under studietiden eller då vi precis flyttat hemifrån. Pengar var ju (och är ibland fortfarande) en bristvara. Maten blev därefter, enahanda och många gånger onyttig. Men nu har räddningen kommit – Middag för en tjuga av […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Laga vilt – snabbt & enkelt

Nu vankas det vilt igen! Hösten är högsäsong för allt viltkött. Utbudet i butikerna ökar markant, framför allt om man tittar på färskt viltkött. Det som eventuellt fattas är kanske kunskapen om hur man ska tillaga viltet. Vi har nog många den felaktiga uppfattningen att det är mycket svårare att tillaga viltkött än annat kött. Men […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Fredagsgourmet i ny utgåva

Nu har det kommit en ny Fredagsgourmet, den femte i ordningen (Norstedts, 2014). Boken är en diger receptsamling från Allt om Mats populära avdelning fredagsgourmet. Många är vi som uppskattar fredagskvällen lite extra. Vi har hela helgen framför oss och vad passar då bättre än att ”fira” detta med en lite lyxigare middag? Men efter en hel veckas […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Konservera året runt

Konservera året runt, men kanske helst på sommaren då vi har lite mer tid och det finns en uppsjö av goda råvaror till hands! Är man intresserad av att börja konservera frukt och grönsaker så är detta en bok att grotta ner sig i. Många anser väl att det bara är på sommaren man ska […]

Läs mer Kommentarer { 0 }