Grov tartar på rimmad salmalax med färska räkor, ingefära, koriander och krispiga grönsaker Om det är någon lax som passar för en tartar så är det verkligen salmalax! Detta är en fräsch rätt med smak av Asien. Tänk bara på att läsa igenom receptet innan du sätter igång. Tapiokan behöver sin lilla tid. Är du […]
Tag Archives | lax

Bästa buffésalladen – tabbouli med lax
Tabbouli med lax Lätt och fräscht – och samtidigt något annorlunda. Det här är en salladsfavorit som vi gärna återkommer till. ca 10 bufféportioner Den suveräna mellanösternsalladen blir en matig bufférätt med generösa bitar varmrökt lax. 2 dl pärlcouscous eller bulgur 3 mogna tomater 5 salladslökar 1 liten rödlök 5 dl finhackad bladpersilja 1 dl […]

Vardagsmat med lax, kyckling och färs
Efter sommar kommer höst. Efter ledighet kommer vardag. Hur lätt är det inte då att falla in i samma gamla mönster. Samma mat som alltid. Och det är ju inte så konstigt, det går fort och man behöver inte fundera på hur maten ska tillagas eller vad som måste inhandlas. Men håll med om att det lätt […]

Flädergravad lax med färskpotatis och äppelsås
Jag tycker fläder smakar svensk sommar och tillsammans med lax kan det knappast bli mycket bättre! Att grava lax kan verka lite krångligt men låt dig inte avskräckas. Här bjuder vi på ett lättlagat recept från Kiviks Musteri. Äppelsåsen är pricken över i:et. Ingredienser lax: 1 kg laxfilé 2 dl koncentrerad fläderblomsdryck med citron (från […]

Saltbakad lax
Det här receptet på saltbakad lax är skapat av kockarna på Café & Restaurang Kärnhuset; Mattias Skoglund och Madléne Månsson. Tack Kiviks Musteri för att ni delar med er! Ingredienser cidersås: 4 personer 1 bit morot 1 bit palsternacka 1 bit lök 4 dl grädde (valfri fetthalt) salt och peppar färska örter och grönsaksbuljong efter […]

Räk- och laxbomb med wasabismak
Räk- och laxbomb är en smörgåstårta fylld med smaker som wasabi, sojabönor och gravad lax och sedan toppad med massor av räkor. Sojabönor är ett ganska nytt livsmedel här i Sverige och hittas numera i frysdisken i vanliga livsmedelsbutiker. De behöver inte förvällas före användning, men ibland säljs de i sin bönskida och ska då […]

Grillad salmalax med ugnsbakad sparris
Lax och sparris är en tilltalande kombination och om du väljer att använda salmalax kan jag lova att gommen kommer att tacka dig! Läs gärna mer om salmalax på Salmalax – något utöver det vanliga. Förberedelsetid : 15 min. 4 personer Ingredienser 600 g salmalax 1 knippe sparris, vit eller grön 1 dl olivolja 1⁄2 […]

Salmalax med picklade grönsaker
En lättlagad rätt med ljuvlig salmalax! Här serveras den med picklade grönsaker och smetana. Är du nyfiken på att veta varför salmalax är så extraordinär så läs mer på Salmalax – något utöver det vanliga. Förberedelsetid : 15 min. 4 personer Ingredienser 600 g salmalax 1 msk socker 1 msk ättika 1 msk smör blandade […]

Salmalax – något utöver det vanliga
Jag säger bara salmalax! Visst är det roligt när det dyker upp nya produkter. Nu är visserligen inte lax någonting nytt men salmalax är trevlig nyhet i fiskdisken och verkligen något utöver det vanliga. Den valdes förresten till Årets produkt 2013 på Dagligvarugalan. Vad är då Salmalax och vad är så märkvärdigt med den? Jo, […]

Fiskpaj med gröna ärter
Fiskpaj är inte det första jag kommer att tänka på när jag ska laga fisk. I min värld är paj någonting med deg i. Men icke! Här bjuder Jamie Oliver på en klassisk blandning av fisk, potatis och ärtor (och en massa andra godsaker). Det här är en riktigt läcker rätt där du får mycket mat […]
-
Fransk kola till jul 3 december, 2023
-
Vinterns goda med glögg och snittar 10 november, 2023
-
Saffransknutar och -snurror till 1:a advent 10 november, 2023
-
Mexikansk frukostsallad mitt i höstmörkret? Absolut! 9 november, 2023
-
Västerbottenpaj 9 augusti, 2023
-
Vi firar våffeldagen – vinn ett våffeljärn! 6 mars, 2015
-
Världens godaste knäckebröd? 20 september, 2013
-
Grattis! Du vann ”Soppa med tillbehör”! 20 november, 2013
-
Vinn boken Veckans favoriter! 17 oktober, 2014
-
Saffran- och koriandersnaps 30 november, 2013
-
Martin Gustafsson: Tack för receptet - Ta mindre smör och jäst ...
-
Cecilia Azelius: Hej Clara Lisa Förare Winbladh använder 1 1/2 bu...
-
Clara Åhlvik: Fråga - är det en och en halv burk sötad konden...
-
Andreas: Detta är en fantastisk efterrätt! Har ännu bara...
-
Pernilla Jonsson: Hej Marina, vad vill du veta mer om? :) Hjälper d...