Det här är verkligen en älskad rulle! En vegetarisk och matig godbit som passar utmärkt på buffébordet men också som ensam stjärna tillsammans med nykokt pasta, ett bröd att suga upp tomatsåsen med, en god sallad och en flaska rödvin. 12 bufféportioner 6 auberginer 1/2 tsk + 1 tsk salt 1 gul lök 4 stora […]
Tag Archives | fest
Nyårsmiddag: Hälleflundra med hummerkokt blomkål och hummersmörsås
Triss i hummer och som grädde på moset serveras den tillsammans med hälleflundra – är det nyår så är det! 8 portioner 600 g hälleflundra 50 g smör salt och nymald vitpeppar Hummerfond 125 g hummerskal (skal från en hummer) 1 morot 1/4 rotselleri 1/2 fänkål 1/2 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 msk olja till […]
Tomat- & lökfrossa
Tomat- och löksallad är världens godaste sallad om du frågar oss. Det är liksom superbt smarrigt med bara tomat, lök, vinäger, olja samt salt och peppar. Där är du hemma. Men sedan kan du utveckla detta underbara och göra det hela om möjligt ännu godare. Till exempel så här: 500 g tomater med olika färg […]
Så fixar du festen
All inspiration för att fixa festen! Det är roligt att få duka upp ett dignande bord och äta tillsammans med familj och vänner, eller hur? Och det finns alltid en anledning till att ställa till med fest. Vi har tidigare skrivit om hur du kan minska prestationsångesten genom enkel festplanering i En rolig fest förlänger livet. […]
Festen kan börja! Drinkar och tilltugg
Är det någon som vet hur man ska inleda, och avsluta, en bra fest så är det nog livsnjutaren Per Morberg. Här hittar du inspiration till helgens alla fester. Så det är bara att bjuda in dina nära och kära. Festen kan börja! Hur man än vrider och vänder på det här med tilltugg till […]
Chokladfondant med apelsincurd & kanderade pistagenötter
Chokladfondant är en perfekt avslutning på en utsökt nyårsmiddag – den är som sammet för själen. Det här är ett recept som fungerar utmärkt att förbereda. Gör curden, nötterna och fondantsmeten kvällen före. Häll upp smeten i formar och förvara i kylen. Grädda fondanten strax före servering! 30min 4 portioner 75 g mörk choklad 50 g […]
Carpaccio med prästostkräm, knaperstekt kapris & hasselnötter
Carpaccio med prästostkräm, knaperstekt kapris och hasselnötter är en lätt-som-en-plätt-förrätt som verkligen imponerar. Tillagning 25 min + ca 1 dygn i frysen 4 PORT 300 g oxfilé, hel bit 1 dl hasselnötter 3⁄4 dl kapris 3 msk smör till stekning 30 g blandad sallad (t. ex. rucola, maché och röd mangold) 1 tsk pressad citronsaft […]
Kryddiga kycklingspett till buffén
Kycklingspett med paprikavärme 10 bufféportioner Planerar du fest i sommar? Här kommer ett perfekt bufférecept på riktigt enkla kycklingspett som de flesta gillar. Går inte att misslyckas med! Dessutom krävs varken tallrikar eller bestick. Finger-food at its best. ca 20 träspett 800 g kycklingfilé, gärna lårfiléer 1/2 tsk salt 1 dl + 1 dl ajvar […]
Ett säkert kort på buffébordet – balsamicomarinerad fläskfilé
Balsamicomarinerad fläskfilé Balsamicomarinerad fläskfilé är en lättlagad och välsmakande bufférätt. Det är extra skönt med en rätt som går utmärkt att förbereda i tid innan festen eller middagen. Kombinera med sommarens primörer och goda tillbehör. ca 10 bufféportioner 1 1/2 kg fläskfilé 2 pressade vitlöksklyftor salt och svartpeppar 2 msk olivolja Balsamicomarinad: 1 dl olivolja […]
Sommarens festmat
En extra rolig sak med att det är vår och snart sommar är alla fester och tillhörande festmat. Jag vet inte hur många buffékokböcker jag har och det är alltid lika roligt när det kommer ut nya på marknaden. För är det inte så att när det är fest och något särskilt man vill fira […]
- Sparrisoppa – perfekt till vårens bufféer 21 maj, 2024
- Rödbetssnurror – perfekt på utflykten 1 januari, 2024
- Vem kan motstå pilgrimsmusslor? 28 december, 2023
- Halstrad gös med inkokta primörer à la grecque 28 december, 2023
- Råstekt hummerstjärt en riktigt lyxig förrätt 25 december, 2023
- Vi firar våffeldagen – vinn ett våffeljärn! 6 mars, 2015
- Världens godaste knäckebröd? 20 september, 2013
- Grattis! Du vann ”Soppa med tillbehör”! 20 november, 2013
- Vinn boken Veckans favoriter! 17 oktober, 2014
- Saffran- och koriandersnaps 30 november, 2013
- Martin Gustafsson: Tack för receptet - Ta mindre smör och jäst ...
- Cecilia Azelius: Hej Clara Lisa Förare Winbladh använder 1 1/2 bu...
- Clara Åhlvik: Fråga - är det en och en halv burk sötad konden...
- Andreas: Detta är en fantastisk efterrätt! Har ännu bara...
- Pernilla Jonsson: Hej Marina, vad vill du veta mer om? :) Hjälper d...