Tag Archives | Allt om mat

Sås i långa banor

Visst kan det ibland vara svårt att välja och att tillaga sås. Såsen har ju väldigt stor betydelse för maten. Och visst älskar vi nästan alla sås! Allt om Mat har lösningen, de har i höst givit ut vad de kallar en ”såsbibel”, SÅS, 400 recept ur Allt om Mat, (Norstedts, 2015). Boken inleds med recept på […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Vardagslätt: kyckling- & risgryta

Kyckling- och risgryta är en superlättlagad rätt som passar bra i matlådan om det blir något över. Chorizon är en sorts spansk salami smaksatt med chili som passar utmärkt tillsammans med kycklingens milda kött. De flesta ingredienser till den här enkla middagsrätten har du säkert hemma. Köp hem kycklingfilé, chorizosalami, röda linser, ajvar relish och […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Med doft av Italien – kycklingpiccata med tomater & matvetesallad

Äkta piccata görs på kalvkött och steks i stora mängder olja och smör för att bli riktigt frasig. Kycklingpiccata med tomater och matvetesallad är en smalversion av den italienska klassikern! Till 4 personer: 500 g kycklingfilé 50 g parmesanost 2 ägg 400 g körsbärstomater 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 dl matvete 1 hönsbuljongtärning 100 g […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Snabba rätten: olivfyllda kycklingklubbor med tomatpasta

Olivfyllda kycklingklubbor med tomatpasta är en snabb och ljuvligt god middagsrätt med få ingredienser. Köp hem kycklingklubbor, svart tapenade, sockerärtor, körsbärstomater och färsk timjan så har du det viktigaste för en god middag. Tapenade ger god sälta till den knapriga kycklingen. Om du vill kan du byta ut den mot grön olivkräm eller ajvar relish […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Middag och lunch i ett: kyckling i ugn med citron & oliver

Kyckling i ugn med citron och oliver är en rätt som passar utmärkt i lunchlådan. Bra för många och lätt att dubbla! Det flesta ingredienserna har du garanterat hemma så köp hem kycklingfilé, citron, örtkryddade oliver, färsk rosmarin och körsbärstomater. Enklare kan det knappast bli! Till 4 personer 800 g kycklinglårfilé 1 kg potatis 1 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Lätt som en plätt – gratinerad parmesankyckling

Gratinerad parmensankyckling är en suverän rätt när du vill göra det enkelt för dig! Med få ingredienser trollar du fram de italienska smakerna som kommer från spenat och parmesan. Rätten går också att göra vegetarisk genom att byta ut kycklingfilén och hönsbuljongen mot quornfilé och grönsaksbuljong. Till 4 personer: 4 kycklingfiléer (à 150 g) 450 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Fläskkarré en fredag? – Ja, absolut!

Paprika- och kummingrillad fläskkarré och getostgratinerade grönsaker, visst låter det gott. Tro mig, det är det också! Receptet är hämtat ur den nya upplagan av Allt om mats Fredagsgourmet (Norstedts, 2014). Det som är så bra med recepten från den kokboken är att det faktiskt inte tar mer än en timme att tillaga måltiderna. Här beräknas tiden […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Fredagsgourmet i ny utgåva

Nu har det kommit en ny Fredagsgourmet, den femte i ordningen (Norstedts, 2014). Boken är en diger receptsamling från Allt om Mats populära avdelning fredagsgourmet. Många är vi som uppskattar fredagskvällen lite extra. Vi har hela helgen framför oss och vad passar då bättre än att ”fira” detta med en lite lyxigare middag? Men efter en hel veckas […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Kokbokstips: Allt om Mat & Vin

Allt om Mat har i höst gett ut en kokbok som lägger stort fokus på vin, något man nästan kan utläsa av titeln, Allt om Mat & Vin (Norstedts förlag, 2013). De har i denna kokbok lagt vikt på den totala upplevelsen när man äter/bjuder på middag. Det gäller att skapa en bra balans inte bara […]

Läs mer Kommentarer { 0 }