Bönsallad med löktsatsiki är en matig sallad med bönor som passar bra till kryddiga korvar. På sommaren är löken mild och perfekt till tsatsiki. 4 port 100 g haricots verts 250 g frysta sojabönor 3 dl stora vita bönor 1 liter blandad sallad 1 burk tärnad vitost i olja med herbes de Provence, 275 g […]
Tag Archives | sommarmat

Frozen yoghurt med kolasmak och churros
Detta recept på Frozen yoghurt kommer från boken med samma namn, (Pagina förlag 2014). Läs Hanna Azelius recension här på Smak för mat. En av hennes favoriter ur boken är just frozen yoghurt med kolasmak och churros. Ingredienser till 6 portioner: Frozen yoghurt kola: 500 g naturell yoghurt 150 g kolasås 2 dl vispgrädde 60 g […]

Frozen yoghurt – perfekt i sommarvärmen
När jag såg boken ”Frozen Yogurt” ligga på köksbordet blev jag nyfiken på den. Jag har hört mycket om Frozen Yogurt och sett många bilder på instagram. Jag öppnade boken och såg några recept som jag ville testa direkt. Ett av dem var Frozen Yogurt kola med churros, om man är en churros-älskare som jag […]

En oväntad vänskap – bulgursallad med saffran och jordgubbar
Den vackert saffransgula bulgurn gör sig utmärkt till söta röda jordgubbar och ostens sälta. Bulgursallad med saffran och jordgubbar kommer garanterat bli ett uppskattat inslag på sommarens middagsbord! 4 portioner 1 msk smör 1⁄2 g saffran 2 dl bulgur 4 dl grönsaksbuljong OSTKRÄM: 150 g fetaost 1 1⁄2 dl crème fraiche 1 kruka färsk mynta […]

All inspiration till sommarens semstermat
Lagom till semestern har det kommit två fullmatade kokböcker med sommarmat, Semester av Jens Linder och Johanna Westman (2014, Bonnier Fakta) och Sommarmat från Arla köket (2014, Bonnier Fakta). Ett välkommet tillskott för oss som tycker att det är roligt att planera och laga mat under semestern då vi har extra tid att botanisera bland […]

Älskade medelhavsmat!
Visst är vi många som älskar medelhavsmaten. Sommar sol och värme, nu är de här! Något som i vart fall jag förknippar med det är medelhavsmat. Sannolikt eftersom det inte är helt ovanligt att man tar sig till något av alla medelhavsländerna under just sommaren. […]

Ett säkert kort på buffébordet – balsamicomarinerad fläskfilé
Balsamicomarinerad fläskfilé Balsamicomarinerad fläskfilé är en lättlagad och välsmakande bufférätt. Det är extra skönt med en rätt som går utmärkt att förbereda i tid innan festen eller middagen. Kombinera med sommarens primörer och goda tillbehör. ca 10 bufféportioner 1 1/2 kg fläskfilé 2 pressade vitlöksklyftor salt och svartpeppar 2 msk olivolja Balsamicomarinad: 1 dl olivolja […]

Sommarens festmat
En extra rolig sak med att det är vår och snart sommar är alla fester och tillhörande festmat. Jag vet inte hur många buffékokböcker jag har och det är alltid lika roligt när det kommer ut nya på marknaden. För är det inte så att när det är fest och något särskilt man vill fira […]

Färskpotatis och jordgubbar
Färskpotatis och jordgubbar – äntligen är sommaren här! Få saker är lika synonymt med sommar för mig som våra underbara färskpotatisar och jordgubbar. Personligen föredrar jag dem nästan precis som de är. Visst är det ”löjligt gott” med kokt färskpotatis, några dillkvistar och en klick smör? Onyttigt med smör till, ja de må vara, men […]

Jordgubbs- och rabarberpaj
I denna paj lägger vi jordgubbar och rabarber. Men det går naturligtvis att lägga i nästan vilka frukter som helst. Senast min dotter gjorde paj tillsatte hon utöver jordgubbar och rabarber även björnbär och äpple, jätte gott! Hon valde då att inte blanda bären med varandra utan lägga dem i var sin del. Ibland när […]
-
Ricottafyllda auberginerullar i tomatsås 1 maj, 2023
-
Börja dagen med danska tebröd 14 januari, 2023
-
Enkel minestrone i bästa bemärkelse 14 januari, 2023
-
Lättlagad svamplasagne 8 januari, 2023
-
Räkfyllda ägghalvor i asiatisk tappning 27 mars, 2021
-
Vi firar våffeldagen – vinn ett våffeljärn! 6 mars, 2015
-
Världens godaste knäckebröd? 20 september, 2013
-
Grattis! Du vann ”Soppa med tillbehör”! 20 november, 2013
-
Vinn boken Veckans favoriter! 17 oktober, 2014
-
Saffran- och koriandersnaps 30 november, 2013
-
Martin Gustafsson: Tack för receptet - Ta mindre smör och jäst ...
-
Cecilia Azelius: Hej Clara Lisa Förare Winbladh använder 1 1/2 bu...
-
Clara Åhlvik: Fråga - är det en och en halv burk sötad konden...
-
Andreas: Detta är en fantastisk efterrätt! Har ännu bara...
-
Pernilla Jonsson: Hej Marina, vad vill du veta mer om? :) Hjälper d...