Tag Archives | sommarmat

Bönsallad med löktsatsiki

Bönsallad med löktsatsiki är en matig sallad med bönor som passar bra till kryddiga korvar. På sommaren är löken mild och perfekt till tsatsiki. 4 port 100 g haricots verts 250 g frysta sojabönor 3 dl stora vita bönor 1 liter blandad sallad 1 burk tärnad vitost i olja med herbes de Provence, 275 g […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Frozen yoghurt med kolasmak och churros

Detta recept på Frozen yoghurt kommer från boken med samma namn, (Pagina förlag 2014). Läs Hanna Azelius recension här på Smak för mat. En av hennes favoriter ur boken är just frozen yoghurt med kolasmak och churros. Ingredienser till 6 portioner: Frozen yoghurt kola: 500 g naturell yoghurt 150 g kolasås 2 dl vispgrädde 60 g […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Frozen yoghurt – perfekt i sommarvärmen

När jag såg boken ”Frozen Yogurt” ligga på köksbordet blev jag nyfiken på den. Jag har hört mycket om Frozen Yogurt och sett många bilder på instagram. Jag öppnade boken och såg några recept som jag ville testa direkt. Ett av dem var Frozen Yogurt kola med churros, om man är en churros-älskare som jag […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

En oväntad vänskap – bulgursallad med saffran och jordgubbar

Den vackert saffransgula bulgurn gör sig utmärkt till söta röda jordgubbar och ostens sälta. Bulgursallad med saffran och jordgubbar kommer garanterat bli ett uppskattat inslag på sommarens middagsbord! 4 portioner 1 msk smör 1⁄2 g saffran 2 dl bulgur 4 dl grönsaksbuljong OSTKRÄM: 150 g fetaost 1 1⁄2 dl crème fraiche 1 kruka färsk mynta […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

All inspiration till sommarens semstermat

Lagom till semestern har det kommit två fullmatade kokböcker med sommarmat, Semester av Jens Linder och Johanna Westman (2014, Bonnier Fakta) och Sommarmat från Arla köket (2014, Bonnier Fakta). Ett välkommet tillskott för oss som tycker att det är roligt att planera och laga mat under semestern då vi har extra tid att botanisera bland […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Älskade medelhavsmat!

Visst är vi många som älskar medelhavsmaten.                       Sommar sol och värme, nu är de här! Något som i vart fall jag förknippar med det är medelhavsmat. Sannolikt eftersom det inte är helt ovanligt att man tar sig till något av alla medelhavsländerna under just sommaren. […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Ett säkert kort på buffébordet – balsamicomarinerad fläskfilé

Balsamicomarinerad fläskfilé Balsamicomarinerad fläskfilé är en lättlagad och välsmakande bufférätt. Det är extra skönt med en rätt som går utmärkt att förbereda i tid innan festen eller middagen. Kombinera med sommarens primörer och goda tillbehör. ca 10 bufféportioner  1 1/2 kg fläskfilé 2 pressade vitlöksklyftor salt och svartpeppar 2 msk olivolja Balsamicomarinad: 1 dl olivolja […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Sommarens festmat

En extra rolig sak med att det är vår och snart sommar är alla fester och tillhörande festmat. Jag vet inte hur många buffékokböcker jag har och det är alltid lika roligt när det kommer ut nya på marknaden. För är det inte så att när det är fest och något särskilt man vill fira […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Färskpotatis och jordgubbar

Färskpotatis och jordgubbar – äntligen är sommaren här! Få saker är lika synonymt med sommar för mig som våra underbara färskpotatisar och jordgubbar. Personligen föredrar jag dem nästan precis som de är. Visst är det ”löjligt gott” med kokt färskpotatis, några dillkvistar och en klick smör? Onyttigt med smör till, ja de må vara, men […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Jordgubbs- och rabarberpaj

I denna paj lägger vi jordgubbar och rabarber. Men det går naturligtvis att lägga i nästan vilka frukter som helst. Senast min dotter gjorde paj tillsatte hon utöver jordgubbar och rabarber även björnbär och äpple, jätte gott! Hon valde då att inte blanda bären med varandra utan lägga dem i var sin del. Ibland när […]

Läs mer Kommentarer { 0 }