Det finns brownies och det finns brownies… Vissa bakverk återvänder man alltid till. Kanelbullar, spröda småkakor och inte minst brownies. En brownie med en kula glass eller vispad grädde är dessutom en perfekt dessert. Det här är en superlyxig variant med trippelchoklad OCH chokladkräm! Men vill du hoppa över krämen så går det så klart jättebra. […]
Tag Archives | dessert

Magisk marängtårta med citron
I denna marängtårta med citron möte frisk citrongrädde söt och frasig maräng. Kan det bli godare? 14 bitar Botten: 100 g smör, rumsvarmt 1 1⁄2 dl strösocker 5 äggulor 4 msk mjölk 2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver Maräng: 5 äggvitor 2 1⁄2 dl strösocker 50 g mandelspån Fyllning: 3 dl vispgrädde 2 dl lemoncurd […]

Lenas chokladtårta – en dröm för chokladälskare
Frågan om man någonsin kan tröttna på chokladtårta? Det här är en ljuvlig dröm för alla chokladälskare – Lenas chokladtårta. Dekorera tårtan med frukt och bär som du tycker om. Vi valde jordgubbar och kiwi. Servera gärna lättvispad grädde till tårtan. 10–12 bitar 200 g smör 2 ägg 2 dl socker 2 dl vetemjöl 1 […]

Frukt- och nötkaka från slottsträdgården
I frukt- och nötkaka från slottsträdgården Ulriksdal kan du välja vad du vill ha. Nötterna kan vara cashewnötter, hasselnötter, pistagenötter eller mandel och den torkade frukten kan till exempel vara dadlar, fikon, tranbär, aprikoser eller russin. Ta det du tycker om! Mer lättlagat kan det knappast bli. 3 ägg 300 g blandade hela nötter 300 […]

Höstskörd: persiko- och plommonpaj
Persiko- och plommonpaj är en dessert som kombinerar två av höstens finaste frukter. Ta inte ut pajen för tidigt ur ugnen, utan låt den stå till sig ordentligt, annars blir fyllningen lätt för lös. 1 stor paj Pajdeg 6 1⁄4 dl vetemjöl 1 msk florsocker 1⁄4 tsk salt 150 g kallt smör, i tärningar 2 tsk […]

Lätt & gott: bjud på ugnsstekta frukter med nötter
Det är inte bara rotfrukter som blir härliga av en stund i ugnen. Ugnsstekta frukter med nötter är både en god och lättlagad dessert. 3 äpplen 3 päron 6 plommon 1 dl smör- och rapsolja 1⁄2 dl honung 2 tsk malen ingefära 1 dl nötter, grovhackade 1 dl pumpakärnor 1 dl hackad mynta 500 g […]

Halloncheesecake med vaniljmousse på lakritsbotten
Halloncheesecake med vaniljmousse på lakritsbotten är ett fräscht bakverk som du kan förbereda i god tid. Frisk smak av hallon kombinerad med en fin ton av lakrits gör den till något att längta efter! Ca 8-10 bitar Till bottnen: 300 g chokladöverdragna Bragokex eller liknande 70 g smör, rumsvarmt ca 100 g smält mörk choklad 1–2 […]

Marinerade jordgubbar med vispad crème fraiche
Marinerade jordgubbar med vispad crème fraiche är en av Sandra Mastios favoriter. Den snabbaste tänkbara och en av de godaste desserter hon vet. Sött, syrligt, fräscht – allt på en gång och med få ingredienser. Sommar, sol och värme väller över dig! 4 portioner. Tillagningstid 10 minuter 1 liter jordgubbar rivet skal från 1 tvättad lime […]

Morotskaka – en modern klassiker
I dag behöver morotskakan ingen närmare presentation – den har blivit en modern klassiker. Den här görs i långpanna och är bra när du vill bjuda många. Den går utmärkt att frysa om det mot förmodan skulle bli något över. 24–30 bitar 600 g morötter 300 g smör 6 ägg 6 dl socker 6 dl vetemjöl […]

Citronen gör susen: citronmarängpaj
Citronmarängpaj är en riktigt härlig klassiker. Åh, vilka ljuva ungdomsminnen som väcks till liv! Citronmarängpaj var ett stående inslag på studenttidens middagar. Den här pajen ska göras en dag innan den ska ätas. Grunden är en enkel citronpaj, som är väldigt god även utan marängtäcke. 10-12 bitar 4 dl vetemjöl 1 dl socker 1 tsk bakpulver ¼ […]
-
Västerbottenpaj 9 augusti, 2023
-
Äntligen kräftor! 9 augusti, 2023
-
Lamm med limeaioli 17 juni, 2023
-
Grillad sesamglaserad lax är riktig sommarmat! 16 juni, 2023
-
Frittata med sommargrönt och getost 16 juni, 2023
-
Vi firar våffeldagen – vinn ett våffeljärn! 6 mars, 2015
-
Världens godaste knäckebröd? 20 september, 2013
-
Grattis! Du vann ”Soppa med tillbehör”! 20 november, 2013
-
Vinn boken Veckans favoriter! 17 oktober, 2014
-
Saffran- och koriandersnaps 30 november, 2013
-
Martin Gustafsson: Tack för receptet - Ta mindre smör och jäst ...
-
Cecilia Azelius: Hej Clara Lisa Förare Winbladh använder 1 1/2 bu...
-
Clara Åhlvik: Fråga - är det en och en halv burk sötad konden...
-
Andreas: Detta är en fantastisk efterrätt! Har ännu bara...
-
Pernilla Jonsson: Hej Marina, vad vill du veta mer om? :) Hjälper d...