Tag Archives | dessert

Brownies med tidernas godaste chokladkräm och nötter

Det finns brownies och det finns brownies… Vissa bakverk återvänder man alltid till. Kanelbullar, spröda småkakor och inte minst brownies. En brownie med en kula glass eller vispad grädde är dessutom en perfekt dessert. Det här är en superlyxig variant med trippelchoklad OCH chokladkräm! Men vill du hoppa över krämen så går det så klart jättebra. […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Magisk marängtårta med citron

I denna marängtårta med citron möte frisk citrongrädde söt och frasig maräng. Kan det bli godare? 14 bitar Botten: 100 g smör, rumsvarmt 1 1⁄2 dl strösocker 5 äggulor 4 msk mjölk 2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver Maräng: 5 äggvitor 2 1⁄2 dl strösocker 50 g mandelspån Fyllning: 3 dl vispgrädde 2 dl lemoncurd […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Lenas chokladtårta – en dröm för chokladälskare

Frågan om man någonsin kan tröttna på chokladtårta? Det här är en ljuvlig dröm för alla chokladälskare – Lenas chokladtårta. Dekorera tårtan med frukt och bär som du tycker om. Vi valde jordgubbar och kiwi. Servera gärna lättvispad grädde till tårtan. 10–12 bitar 200 g smör 2 ägg 2 dl socker 2 dl vetemjöl 1 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Frukt- och nötkaka från slottsträdgården

I frukt- och nötkaka från slottsträdgården Ulriksdal kan du välja vad du vill ha. Nötterna kan vara cashewnötter, hasselnötter, pistagenötter eller mandel och den torkade frukten kan till exempel vara dadlar, fikon, tranbär, aprikoser eller russin. Ta det du tycker om! Mer lättlagat kan det knappast bli. 3 ägg 300 g blandade hela nötter 300 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Höstskörd: persiko- och plommonpaj

Persiko- och plommonpaj är en dessert som kombinerar två av höstens finaste frukter. Ta inte ut pajen för tidigt ur ugnen, utan låt den stå till sig ordentligt, annars blir fyllningen lätt för lös. 1 stor paj Pajdeg 6 1⁄4 dl vetemjöl 1 msk florsocker 1⁄4 tsk salt 150 g kallt smör, i tärningar 2 tsk […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Lätt & gott: bjud på ugnsstekta frukter med nötter

Det är inte bara rotfrukter som blir härliga av en stund i ugnen. Ugnsstekta frukter med nötter är både en god och lättlagad dessert. 3 äpplen 3 päron 6 plommon 1 dl smör- och rapsolja 1⁄2 dl honung 2 tsk malen ingefära 1 dl nötter, grovhackade 1 dl pumpakärnor 1 dl hackad mynta 500 g […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Halloncheesecake med vaniljmousse på lakritsbotten

Halloncheesecake med vaniljmousse på lakritsbotten är ett fräscht bakverk som du kan förbereda i god tid. Frisk smak av hallon kombinerad med en fin ton av lakrits gör den till något att längta efter! Ca 8-10 bitar Till bottnen: 300 g chokladöverdragna Bragokex eller liknande 70 g smör, rumsvarmt ca 100 g smält mörk choklad 1–2 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Marinerade jordgubbar med vispad crème fraiche

Marinerade jordgubbar med vispad crème fraiche är en av Sandra Mastios favoriter. Den snabbaste tänkbara och en av de godaste desserter hon vet. Sött, syrligt, fräscht – allt på en gång och med få ingredienser. Sommar, sol och värme väller över dig! 4 portioner. Tillagningstid 10 minuter 1 liter jordgubbar rivet skal från 1 tvättad lime […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Morotskaka – en modern klassiker

I dag behöver morotskakan ingen närmare presentation – den har blivit en modern klassiker. Den här görs i långpanna och är bra när du vill bjuda många. Den går utmärkt att frysa om det mot förmodan skulle bli något över. 24–30 bitar 600 g morötter 300 g smör 6 ägg 6 dl socker 6 dl vetemjöl […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Citronen gör susen: citronmarängpaj

Citronmarängpaj är en riktigt härlig klassiker. Åh, vilka ljuva ungdomsminnen som väcks till liv! Citronmarängpaj var ett stående inslag på studenttidens middagar. Den här pajen ska göras en dag innan den ska ätas. Grunden är en enkel citronpaj, som är väldigt god även utan marängtäcke. 10-12 bitar 4 dl vetemjöl 1 dl socker 1 tsk bakpulver ¼ […]

Läs mer Kommentarer { 0 }