Det finns brownies och det finns brownies… Vissa bakverk återvänder man alltid till. Kanelbullar, spröda småkakor och inte minst brownies. En brownie med en kula glass eller vispad grädde är dessutom en perfekt dessert. Det här är en superlyxig variant med trippelchoklad OCH chokladkräm! Men vill du hoppa över krämen så går det så klart jättebra. […]
Tag Archives | choklad
Banoffee pie är en sann banankoladröm
Banoffee pie är mäktig banankoladröm som har sitt ursprung i 1970-talets Storbritannien. Gör två små pajer som i receptet eller en större. 8-10 bitar Pajbotten 75 g smör 150 g digestivekex 2 msk kakao Kolakräm 1 1⁄4 dl vispgrädde 1⁄4 tsk vaniljpulver 2 dl strösocker 75 g kallt smör, i tärningar 1 tsk flingsalt 2–3 […]
Lenas chokladtårta – en dröm för chokladälskare
Frågan om man någonsin kan tröttna på chokladtårta? Det här är en ljuvlig dröm för alla chokladälskare – Lenas chokladtårta. Dekorera tårtan med frukt och bär som du tycker om. Vi valde jordgubbar och kiwi. Servera gärna lättvispad grädde till tårtan. 10–12 bitar 200 g smör 2 ägg 2 dl socker 2 dl vetemjöl 1 […]
Lakritsmarmelad
Lakritsmarmelad – en marmelad som inte smakar som andra Hallon, choklad och lakrits är tre smaker som passar oerhört bra tillsammans. Vill du ha mer drag i smaken använder du Tyrkisk peber eller andra hårda saltlakritskarameller. Marmeladen behöver inget syltsocker för att bli fast, den får sin fina konsistens av chokladen när den stelnar. Vill […]
No-bake cheesecake med choklad och hallon
No-bake cheesecake med choklad och hallon är en lättbakad tårta med rik chokladsmak. Själva tårtbottnen är som en jättelik chocolate chip cookie – kan det bli godare? 12-16 bitar Cookiebotten 75 g smör 75 g blandad choklad, t ex mörk choklad (70 %) och mjölkchoklad 2 1⁄2 dl vetemjöl 2 msk kakao 1⁄4 tsk salt 1⁄4 […]
Halloncheesecake med vaniljmousse på lakritsbotten
Halloncheesecake med vaniljmousse på lakritsbotten är ett fräscht bakverk som du kan förbereda i god tid. Frisk smak av hallon kombinerad med en fin ton av lakrits gör den till något att längta efter! Ca 8-10 bitar Till bottnen: 300 g chokladöverdragna Bragokex eller liknande 70 g smör, rumsvarmt ca 100 g smält mörk choklad 1–2 […]
Chokladbriochebullar
De här bullarna får sitt lite speciella strimmiga utseende genom att degen kavlas och viks ungefär som en smördeg innan den bakas ut. Receptet är komponerat av Linda Lomelino som bl a driver matbloggen Call me Cupcake. Förutom att göra underbara bakverk så är hon fantastiskt duktig på att ta vackra och inspirerande bilder av det […]
Calvadosbomb – en chokladtårta du inte glömmer
Calvadosbomb är en chokladtårta som inte går av för hackor! Ingredienser: 1 tårta 425 g mörk choklad, 70% 250 g smör 5 ägg 4 msk socker 2,5 dl mjöl 1 tsk bakpulver 1,25 dl grädde Calvados, efter smak Gör så här: 1. Smält smöret och blanda i 300 g av den hackade chokladen. Rör runt […]
Chokladfondant med apelsincurd & kanderade pistagenötter
Chokladfondant är en perfekt avslutning på en utsökt nyårsmiddag – den är som sammet för själen. Det här är ett recept som fungerar utmärkt att förbereda. Gör curden, nötterna och fondantsmeten kvällen före. Häll upp smeten i formar och förvara i kylen. Grädda fondanten strax före servering! 30min 4 portioner 75 g mörk choklad 50 g […]
Nyårsmat för ett riktigt gott slut
Gott nytt år! Fira in det nya året med en riktig brakmiddag. Här får du de klassiska rätterna oxfilé, hummer och choklad, men i ny kostym. Det är Sveriges första mästerkock Louise Johansson som komponerat menyn så du kan lita på det blir gott! Njut av att planera, laga och äta gott tillsammans med nära […]
- Sparrisoppa – perfekt till vårens bufféer 21 maj, 2024
- Rödbetssnurror – perfekt på utflykten 1 januari, 2024
- Vem kan motstå pilgrimsmusslor? 28 december, 2023
- Halstrad gös med inkokta primörer à la grecque 28 december, 2023
- Råstekt hummerstjärt en riktigt lyxig förrätt 25 december, 2023
- Vi firar våffeldagen – vinn ett våffeljärn! 6 mars, 2015
- Världens godaste knäckebröd? 20 september, 2013
- Grattis! Du vann ”Soppa med tillbehör”! 20 november, 2013
- Vinn boken Veckans favoriter! 17 oktober, 2014
- Saffran- och koriandersnaps 30 november, 2013
- Martin Gustafsson: Tack för receptet - Ta mindre smör och jäst ...
- Cecilia Azelius: Hej Clara Lisa Förare Winbladh använder 1 1/2 bu...
- Clara Åhlvik: Fråga - är det en och en halv burk sötad konden...
- Andreas: Detta är en fantastisk efterrätt! Har ännu bara...
- Pernilla Jonsson: Hej Marina, vad vill du veta mer om? :) Hjälper d...