Tag Archives | pasta

Färsk pasta med lakritskryddade tomater

Färsk pasta med lakritskryddade tomater är en lika enkel som god pastarätt. Lakritspulver och tomater passar fantastiskt bra ihop, gärna tillsammans med flingsalt och parmesan. Servera som grön rätt eller som tillbehör. Till 4 personer: 400 g färsk pasta olivolja 400 g cocktailtomater, gärna typ Romantica 1–2 vitlöksklyftor 1 gul lök 1 knippa färsk dill […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Såser som knockar

En för mig trevlig upptäckt i kyldisken är Paolos färdiga såser. Goda råvaror utan tillsatser. Mycket sympatiskt och otroligt gott! Paolo är lika med Paolo Roberto. Han matlagningsfilosofi är att matlagning inte ska behöva ta så lång tid. Med hjälp av ett fåtal bra råvaror och lite struktur på matlagningen så fixar du det bästa […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Pasta Rosso med vitlöksfrästa champinjoner

Pasta Rosso med vitlöksfrästa champinjoner Ingredienserna i detta recept på pasta rosso med vitlöksfrästa champinjoner ser kanske inte mycket ut för världen, men prova, det blir godare än du kan ana. En riktigt lättlagad vegetarisk rätt som går hem i hela familjen. 4 portioner 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 5 morötter (400 g) rapsolja att […]

Läs mer Kommentarer{ 1 }

Middag för en tjuga – studentens bästa vän!

Makrill i tomatsås, nudlar eller kanske makaroner? Det är väl mat som många av oss ätit vår beskärda del av under studietiden eller då vi precis flyttat hemifrån. Pengar var ju (och är ibland fortfarande) en bristvara. Maten blev därefter, enahanda och många gånger onyttig. Men nu har räddningen kommit – Middag för en tjuga av […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Pasta med pesto med syrad baconsallad

Pasta med pesto är en av Louise Johanssons favoriträtter. Genom att smaksätta det knaperstekta baconet med vitvinsvinäger smakar det som på en riktig restaurang, säger Louise. 4 portioner (tillagningstid ca 30 minuter) 500 g färsk pasta 300 bacon 2 msk rapsolja till stekning 1 msk vitvinsvinäger + 1 msk till slungning av salladen ½ rödlök, […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Italienska för nybörjare

Italiensk mat är något som de flesta av oss är väldigt förtjusta i. Kanske är det en av orsakerna till varför det finns så många kokböcker på området. Otaliga är kokböckerna med pastarecept efter pastarecept. Och nu har det kommit ytterligare en kokbok om italiensk mat: Italienska för nybörjare av Marco Manieri (ICA bokförlag, 2013). […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Pasta alla puttanesca

En klassisk pastarätt som enligt kokboksförfattaren Lisa Lemke sägs ha kommit till bland anställda på 50-talets italienska statliga bordeller, där man mest bara hade konserver att tillgå. Pasta alla puttanesca betyder just ”skökans pasta”. Lisa Lemke berättar att oliver, sardeller, kapris och krossade tomater har kommit att bli säkra stapelvaror hos henne. I det här […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Läcker pasta med pepparfrukter

En lättlagad läcker pastarätt som gör mig lika lycklig varje gång jag kommer på idén att laga den. Grunden är grillade marinerade paprikor, pepparfrukt, vitlök, lite rödlök och god olja. Sen kan du tillsätta kryddor och andra grönsaker om du så önskar men bara basen är tillräckligt god att servera tillsammans med nykokt färsk pasta. […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Pasta med gravad lax och forellrom, helgens trumfkort!

Visst är det härligt när man relativt enkelt kan tillaga riktigt god mat som ger den där lilla extra känslan av lyx! Den snabba tillagningstiden på denna pasta med gravad lax och forellrom gör att rätten lämpar sig synnerligen bra en fredagskväll. Ja, eller vid något annat tillfälle när man varken har tid eller lust […]

Läs mer Kommentarer { 0 }