Färsk pasta med lakritskryddade tomater är en lika enkel som god pastarätt. Lakritspulver och tomater passar fantastiskt bra ihop, gärna tillsammans med flingsalt och parmesan. Servera som grön rätt eller som tillbehör. Till 4 personer: 400 g färsk pasta olivolja 400 g cocktailtomater, gärna typ Romantica 1–2 vitlöksklyftor 1 gul lök 1 knippa färsk dill […]
Tag Archives | pasta

Såser som knockar
En för mig trevlig upptäckt i kyldisken är Paolos färdiga såser. Goda råvaror utan tillsatser. Mycket sympatiskt och otroligt gott! Paolo är lika med Paolo Roberto. Han matlagningsfilosofi är att matlagning inte ska behöva ta så lång tid. Med hjälp av ett fåtal bra råvaror och lite struktur på matlagningen så fixar du det bästa […]

Pasta Rosso med vitlöksfrästa champinjoner
Pasta Rosso med vitlöksfrästa champinjoner Ingredienserna i detta recept på pasta rosso med vitlöksfrästa champinjoner ser kanske inte mycket ut för världen, men prova, det blir godare än du kan ana. En riktigt lättlagad vegetarisk rätt som går hem i hela familjen. 4 portioner 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 5 morötter (400 g) rapsolja att […]

Middag för en tjuga – studentens bästa vän!
Makrill i tomatsås, nudlar eller kanske makaroner? Det är väl mat som många av oss ätit vår beskärda del av under studietiden eller då vi precis flyttat hemifrån. Pengar var ju (och är ibland fortfarande) en bristvara. Maten blev därefter, enahanda och många gånger onyttig. Men nu har räddningen kommit – Middag för en tjuga av […]

Pasta med pesto med syrad baconsallad
Pasta med pesto är en av Louise Johanssons favoriträtter. Genom att smaksätta det knaperstekta baconet med vitvinsvinäger smakar det som på en riktig restaurang, säger Louise. 4 portioner (tillagningstid ca 30 minuter) 500 g färsk pasta 300 bacon 2 msk rapsolja till stekning 1 msk vitvinsvinäger + 1 msk till slungning av salladen ½ rödlök, […]

Italienska för nybörjare
Italiensk mat är något som de flesta av oss är väldigt förtjusta i. Kanske är det en av orsakerna till varför det finns så många kokböcker på området. Otaliga är kokböckerna med pastarecept efter pastarecept. Och nu har det kommit ytterligare en kokbok om italiensk mat: Italienska för nybörjare av Marco Manieri (ICA bokförlag, 2013). […]

Pasta alla puttanesca
En klassisk pastarätt som enligt kokboksförfattaren Lisa Lemke sägs ha kommit till bland anställda på 50-talets italienska statliga bordeller, där man mest bara hade konserver att tillgå. Pasta alla puttanesca betyder just ”skökans pasta”. Lisa Lemke berättar att oliver, sardeller, kapris och krossade tomater har kommit att bli säkra stapelvaror hos henne. I det här […]

Läcker pasta med pepparfrukter
En lättlagad läcker pastarätt som gör mig lika lycklig varje gång jag kommer på idén att laga den. Grunden är grillade marinerade paprikor, pepparfrukt, vitlök, lite rödlök och god olja. Sen kan du tillsätta kryddor och andra grönsaker om du så önskar men bara basen är tillräckligt god att servera tillsammans med nykokt färsk pasta. […]

Pasta med gravad lax och forellrom, helgens trumfkort!
Visst är det härligt när man relativt enkelt kan tillaga riktigt god mat som ger den där lilla extra känslan av lyx! Den snabba tillagningstiden på denna pasta med gravad lax och forellrom gör att rätten lämpar sig synnerligen bra en fredagskväll. Ja, eller vid något annat tillfälle när man varken har tid eller lust […]
-
Västerbottenpaj 9 augusti, 2023
-
Äntligen kräftor! 9 augusti, 2023
-
Lamm med limeaioli 17 juni, 2023
-
Grillad sesamglaserad lax är riktig sommarmat! 16 juni, 2023
-
Frittata med sommargrönt och getost 16 juni, 2023
-
Vi firar våffeldagen – vinn ett våffeljärn! 6 mars, 2015
-
Världens godaste knäckebröd? 20 september, 2013
-
Grattis! Du vann ”Soppa med tillbehör”! 20 november, 2013
-
Vinn boken Veckans favoriter! 17 oktober, 2014
-
Saffran- och koriandersnaps 30 november, 2013
-
Martin Gustafsson: Tack för receptet - Ta mindre smör och jäst ...
-
Cecilia Azelius: Hej Clara Lisa Förare Winbladh använder 1 1/2 bu...
-
Clara Åhlvik: Fråga - är det en och en halv burk sötad konden...
-
Andreas: Detta är en fantastisk efterrätt! Har ännu bara...
-
Pernilla Jonsson: Hej Marina, vad vill du veta mer om? :) Hjälper d...