Om oss

Peppeocia i parken-red

En marknadsförare och en jurist – kanske inte den vanligaste kombinationen i köket eller när man bestämmer sig för att starta en webbsida om mat. Vi är gamla goda vänner som båda tycker att det är fantastiskt roligt att laga och inte minst att äta god mat. Vi valde att starta Smak för mat för vi saknade något i bruset av recept och recept. Just nu är vi inte så aktiva på sajten men ha tålamod. Vi kommer tillbaka! Läs gärna vad Skånska Dagbladet skriver om oss i artikeln Vänner och kollegor.

Mat och dryck är viktiga saker i livet. På Smak för mat tipsar vi om bra matproducenter, råvaror, tillagningssätt, roliga maträtter, trender, prylar, restauranger, god mat och dryck. Ambitionsnivån för Smak för mat är hög och målet är att skapa en lättsam, inspirerande och personlig sida.

Vi startade Smak för mat för att vi vill dela med oss av våra erfarenheter och för att inspirera i såväl vardagen som till fest. Att laga mat behöver inte vara så komplicerat. Många saker är mycket enklare att göra än man tror. Man måste också tillåta sig att ta genvägar. Det är inta alltid man orkar, eller har tid att till exempel stå och koka en fond i åtta timmar för att såsen ska bli perfekt. Huvudsaken är att ha roligt när man lagar mat.

Mer än bara mat

Upplevelsen kring en måltid är så mycket mer än bara maten. Naturligtvis har middagssällskapet stor betydelse, men även dukningen, miljön och vilka drycker som serveras i glasen påverkar upplevelsen. Även på dessa områden försöker vi inspirera. Sen är det ju så, ibland vill man inte alls laga mat. Varför inte åka på utflykt eller hitta ett trevlig gästgiveri? Vi kommer att tipsa om ställen vi tycker om, och hoppas att även du vill dela med dig av dina erfarenheter och smultronställen.

Välkommen till Smak för mat!

Peppe & Cia 

Facebookbild

collageInstagram

Print Friendly