Grov tartar på rimmad salmalax med färska räkor, ingefära, koriander och krispiga grönsaker Om det är någon lax som passar för en tartar så är det verkligen salmalax! Detta är en fräsch rätt med smak av Asien. Tänk bara på att läsa igenom receptet innan du sätter igång. Tapiokan behöver sin lilla tid. Är du […]
Tag Archives | recept

Nyårsmiddag: Hälleflundra med hummerkokt blomkål och hummersmörsås
Triss i hummer och som grädde på moset serveras den tillsammans med hälleflundra – är det nyår så är det! 8 portioner 600 g hälleflundra 50 g smör salt och nymald vitpeppar Hummerfond 125 g hummerskal (skal från en hummer) 1 morot 1/4 rotselleri 1/2 fänkål 1/2 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 msk olja till […]

Potatissallad är det perfekta tillbehöret
Krämig potatissallad med yoghurt, kapris och dijonsenap är ett suveränt tillbehör på buffébordet! Den här goda varianten har Jennie Benjaminsson och Stina Patetsos komponerat. Receptet är för 12 personer men går lätt att halvera eller dubbla. 12 portioner 2 kg små delikatesspotatisar 1 gul lök 1/2 kruka bladpersilja 1 dl små kapris 1 dl majonnäs 1 […]

Chili på högrev och kallrökt fläsk
Högrevschili för mörka dagar Ett härligt långkok på tacksam högrev. Den här typen av köttgryta är suverän då den passar lika bra som festrätt såväl som vardagsmat. Receptet är för 4 personer men dubblera gärna det och frys in så har du perfekt lunchmat för veckan. Tänk på att välja högrev och kallrökt fläsk av hög […]

Brownies med tidernas godaste chokladkräm och nötter
Det finns brownies och det finns brownies… Vissa bakverk återvänder man alltid till. Kanelbullar, spröda småkakor och inte minst brownies. En brownie med en kula glass eller vispad grädde är dessutom en perfekt dessert. Det här är en superlyxig variant med trippelchoklad OCH chokladkräm! Men vill du hoppa över krämen så går det så klart jättebra. […]

Tandooripaprikor
Tandooripaprikor à la raw food. Receptet är komponerat av Erica Palmcrantz Aziz och kommer från boken Mitt nya raw food kök (Massolit förlag, 2014). Läs gärna mer om boken i Vad är raw food? 5–7 paprikor, delade i halvor på längden Garnering: ruccola och röd lök Fyllning: 3 dl hasselnötter 2 dl solroskärnor 2 dl […]

Thailändska laxburgare med sesammajo
Det finns vissa smaker som man aldrig kan få nog av. Vi pratar till exempel om lax, lime, sesamolja och chili! Här bjuder husmorsorna Emma Hamberg och Anette Rosvall på ett suveränt recept på thailändska laxburgare med sesammajo. 400 g lax 1 1⁄2 röd chilifrukt 2 äggulor 1⁄2 dl ströbröd rivet skal och saft från […]

Garanterad succé: lyxig fläskfilégratäng
Fläskfilégratäng med rödvin, svamp och parmesanost är en festrätt med allt av det goda. Gratängen passar både till vardags- och festbjudningar. Receptet är för 12 personer men går lätt att både halvera och dubbla. 12 portioner 3 fläskfiléer (ca 1,7 kg) 2 stora purjolökar ca 50 g smör till stekningen ca 1+1+1 tsk salt 1+1 tsk grovmalen […]

Banoffee pie är en sann banankoladröm
Banoffee pie är mäktig banankoladröm som har sitt ursprung i 1970-talets Storbritannien. Gör två små pajer som i receptet eller en större. 8-10 bitar Pajbotten 75 g smör 150 g digestivekex 2 msk kakao Kolakräm 1 1⁄4 dl vispgrädde 1⁄4 tsk vaniljpulver 2 dl strösocker 75 g kallt smör, i tärningar 1 tsk flingsalt 2–3 […]

Magisk marängtårta med citron
I denna marängtårta med citron möte frisk citrongrädde söt och frasig maräng. Kan det bli godare? 14 bitar Botten: 100 g smör, rumsvarmt 1 1⁄2 dl strösocker 5 äggulor 4 msk mjölk 2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver Maräng: 5 äggvitor 2 1⁄2 dl strösocker 50 g mandelspån Fyllning: 3 dl vispgrädde 2 dl lemoncurd […]
-
Ricottafyllda auberginerullar i tomatsås 1 maj, 2023
-
Börja dagen med danska tebröd 14 januari, 2023
-
Enkel minestrone i bästa bemärkelse 14 januari, 2023
-
Lättlagad svamplasagne 8 januari, 2023
-
Räkfyllda ägghalvor i asiatisk tappning 27 mars, 2021
-
Vi firar våffeldagen – vinn ett våffeljärn! 6 mars, 2015
-
Världens godaste knäckebröd? 20 september, 2013
-
Grattis! Du vann ”Soppa med tillbehör”! 20 november, 2013
-
Vinn boken Veckans favoriter! 17 oktober, 2014
-
Saffran- och koriandersnaps 30 november, 2013
-
Martin Gustafsson: Tack för receptet - Ta mindre smör och jäst ...
-
Cecilia Azelius: Hej Clara Lisa Förare Winbladh använder 1 1/2 bu...
-
Clara Åhlvik: Fråga - är det en och en halv burk sötad konden...
-
Andreas: Detta är en fantastisk efterrätt! Har ännu bara...
-
Pernilla Jonsson: Hej Marina, vad vill du veta mer om? :) Hjälper d...