Tag Archives | Smak för mat

Tartar på salmalax – vilken höjdare!

Grov tartar på rimmad salmalax med färska räkor, ingefära, koriander och krispiga grönsaker Om det är någon lax som passar för en tartar så är det verkligen salmalax! Detta är en fräsch rätt med smak av Asien. Tänk bara på att läsa igenom receptet innan du sätter igång. Tapiokan behöver sin lilla tid. Är du […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Chili på högrev och kallrökt fläsk

Högrevschili för mörka dagar Ett härligt långkok på tacksam högrev. Den här typen av köttgryta är suverän då den passar lika bra som festrätt såväl som vardagsmat. Receptet är för 4 personer men dubblera gärna det och frys in så har du perfekt lunchmat för veckan. Tänk på att välja högrev och kallrökt fläsk av hög […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Till bords

Systrarna Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman är framgångsrika kokboksförfattare, bloggare och matkreatörer. De är födda i Washington D.C, uppvuxna i Sverige, USA och Etiopien och utbildade i Frankrike och Spanien. Influenserna från olika platser har säkert påverkat deras matlagning, som är en härlig blandning av världens olika kök. Deras bok Systrarna Eisenmans mingelmat vann […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Tortilla Soup with Chicken

Denna läckra soppa är hämtad från Jill Johnsons kokbok Country Cooking med Jill i Nashville. Och visst märker man de amerikanska influenserna i hennes recept. Inspiration till receptet kommer mycket riktigt också från countryns huvudstad Nashville. Jills egna ord om soppan: ”Det godaste jag ätit i hela mitt liv var en tortilla soup på Green Hills […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Krämig äppelsås som passar till mycket

Äpplen är kanske inte det första man tänker på när man ska göra sås, men det är en frisk ingrediens som ger lite tuggmotstånd i såsen. Prova gärna att servera äppelsås till kyckling, lax eller fläskfilé. Den krämiga såsen passar till det mesta. Recept är skapat av kockarna på Café & Restaurang Kärnhuset; Mattias Skoglund […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Stoppa influensan!

Det här är en god och frisk dryck som kan skrämma iväg vilken influensa eller ilsken förkylning som helst! Sätt fart på blodcirkulationen genom att dricka den här shoten som hjälper dig att bekämpa de första symptomen på influensa. Frisk och god och dessutom stärker den ditt immunförsvar. Receptet kommer från boken Gröna smoothies av Fern […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Calvadosbomb – en chokladtårta du inte glömmer

Calvadosbomb är en chokladtårta som inte går av för hackor! Ingredienser: 1 tårta 425 g mörk choklad, 70% 250 g smör 5 ägg 4 msk socker 2,5 dl mjöl 1 tsk bakpulver 1,25 dl grädde Calvados, efter smak Gör så här: 1. Smält smöret och blanda i 300 g av den hackade chokladen. Rör runt […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Det ska vara klassisk julgröt!

Klassisk julgröt Gröt kokt av mjölk och risgryn började ersätta korngrynsgröt och råggröt på finare fester under 1700-talet hos allmogen, julen var ett sådant tillfälle. ”Klassisk julgröt” äts numer året om. Kanel och socker hör julen till men prova med färska bär eller jordgubbssylt så får julgröten en annan karaktär. Ger i liter gröt 1 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Mixa mellanmålet

Att ta fram stavmixern och gå lös bland frukt och bär är ett enkelt sätt att få till ett bra mellanmål. Och det öppnar också upp för oändliga möjligheter att ”gömma” nyttigheter under en färgglad yta. Om man nu vill föra någon som är rädd för nyttigheter bakom ljuset, vill säga. En smoothie mättar riktigt […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Fläskkarré med asiatisk kålsallad

Fläskkarré med asiatisk kålsallad är en perfekt vardagsrätt som du lagar på 30 minuter. För det är inte alltid lätt att vara kreativ efter jobbet och laga något gott som alla i familjen gillar och som dessutom är hyfsat nyttigt. Det här receptet kommer från boken Veckans favoriter – middag på bara 30 minuter av […]

Läs mer Kommentarer { 0 }