Tag Archives | Allt om mat & vin

Helgmeny: Dessert med browniekaka med vit choklad och chokladsås.

Browniekaka med vit choklad, chokladsås, körsbärskompott och kanderade clementinskal – man blir lycklig bara man hör det om man som jag älskar choklad! Receptet ingår i en trerättersmiddag som är tagen från kokboken Allt om Mat & Vin (Norstedts förlag, 2013), läs vad de skriver om rätten: Den mörka, lite bittra chokladkakan får sötma av vit choklad […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Helgmeny: Varmrätt med lammlägg med pumpa- och mandelpotatispuré

Långkok kräver planering, men maten sköter sig i stort själv under tillagningen. I detta recept på lammlägg ska läggen tillagas i ugn under 4 timmar, det tar alltså sin tid. Men belöningen är ett kött som nästan smälter i munnen. Det är med andra ord väl värt besväret. Receptet som följer har vi hämtat från […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Helgmeny: Förrätt med vinkokta päron och gorgonzola

Detta spännande förrättsrecept har vi tagit från kokboken Allt om Mat & Vin (Norstedts förlag, 2013) som vi recenserat här på Smak för mat. Detta recept ingår i en av dem föreslagen trerättersmiddag. Här har de tagit fasta på den lite mer sydeuropeiska vanan att äta ost till förrätt. Detta är något som vi i mitt tycke […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Lammracks med ugnsbakade betor och lök samt getostkräm

Det finns de som fortfarande hävdar att lamm smakar kofta. Tänk så fel man kan ha! Den uppfattningen kommer från att man förr i tiden kunde servera gamla pälsfår som kunde ha viss smak av ull, så är inte fallet idag. Här presenterar vi ett underbart recept på lammracks som serveras med en getostkräm, två […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Löjrom med jordärtskocka, gurka och knaprigt bacon

Här är ett recept från den härliga kokboken Allt om mat & Vin som vi recenserat här på Smak för mat. Deras ord om rätten:  Till förrätt spelar salt löjrom fint ihop med rökig bacon. Jordärtskockorna med sin lite rustika smak möts av mild gurka, syra från citron och örter. En frisk och aptitretande champagne eller […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Kokbokstips: Allt om Mat & Vin

Allt om Mat har i höst gett ut en kokbok som lägger stort fokus på vin, något man nästan kan utläsa av titeln, Allt om Mat & Vin (Norstedts förlag, 2013). De har i denna kokbok lagt vikt på den totala upplevelsen när man äter/bjuder på middag. Det gäller att skapa en bra balans inte bara […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Tävla och vinn med vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med smakliga nyheter! Prenumerera på vårt nyhetsbrev, värva en vän och tävla om två fantastiska kokböcker – Mannerströms jul och Allt om Mat & Vin! Med hjälp av våra nyhetsbrev är du kontinuerligt uppdaterad. Spännande råvaror, läckra recept, fiffiga middagstips i vardagen och mycket mycket mer. Vi bjuder på inspiration och matglädje […]

Läs mer Kommentarer { 0 }