Browniekaka med vit choklad, chokladsås, körsbärskompott och kanderade clementinskal – man blir lycklig bara man hör det om man som jag älskar choklad! Receptet ingår i en trerättersmiddag som är tagen från kokboken Allt om Mat & Vin (Norstedts förlag, 2013), läs vad de skriver om rätten: Den mörka, lite bittra chokladkakan får sötma av vit choklad […]
Tag Archives | Allt om mat & vin
Helgmeny: Varmrätt med lammlägg med pumpa- och mandelpotatispuré
Långkok kräver planering, men maten sköter sig i stort själv under tillagningen. I detta recept på lammlägg ska läggen tillagas i ugn under 4 timmar, det tar alltså sin tid. Men belöningen är ett kött som nästan smälter i munnen. Det är med andra ord väl värt besväret. Receptet som följer har vi hämtat från […]
Helgmeny: Förrätt med vinkokta päron och gorgonzola
Detta spännande förrättsrecept har vi tagit från kokboken Allt om Mat & Vin (Norstedts förlag, 2013) som vi recenserat här på Smak för mat. Detta recept ingår i en av dem föreslagen trerättersmiddag. Här har de tagit fasta på den lite mer sydeuropeiska vanan att äta ost till förrätt. Detta är något som vi i mitt tycke […]
Lammracks med ugnsbakade betor och lök samt getostkräm
Det finns de som fortfarande hävdar att lamm smakar kofta. Tänk så fel man kan ha! Den uppfattningen kommer från att man förr i tiden kunde servera gamla pälsfår som kunde ha viss smak av ull, så är inte fallet idag. Här presenterar vi ett underbart recept på lammracks som serveras med en getostkräm, två […]
Löjrom med jordärtskocka, gurka och knaprigt bacon
Här är ett recept från den härliga kokboken Allt om mat & Vin som vi recenserat här på Smak för mat. Deras ord om rätten: Till förrätt spelar salt löjrom fint ihop med rökig bacon. Jordärtskockorna med sin lite rustika smak möts av mild gurka, syra från citron och örter. En frisk och aptitretande champagne eller […]
Kokbokstips: Allt om Mat & Vin
Allt om Mat har i höst gett ut en kokbok som lägger stort fokus på vin, något man nästan kan utläsa av titeln, Allt om Mat & Vin (Norstedts förlag, 2013). De har i denna kokbok lagt vikt på den totala upplevelsen när man äter/bjuder på middag. Det gäller att skapa en bra balans inte bara […]
Tävla och vinn med vårt nyhetsbrev!
Håll dig uppdaterad med smakliga nyheter! Prenumerera på vårt nyhetsbrev, värva en vän och tävla om två fantastiska kokböcker – Mannerströms jul och Allt om Mat & Vin! Med hjälp av våra nyhetsbrev är du kontinuerligt uppdaterad. Spännande råvaror, läckra recept, fiffiga middagstips i vardagen och mycket mycket mer. Vi bjuder på inspiration och matglädje […]
- Rödbetssnurror – perfekt på utflykten 1 januari, 2024
- Vem kan motstå pilgrimsmusslor? 28 december, 2023
- Halstrad gös med inkokta primörer à la grecque 28 december, 2023
- Råstekt hummerstjärt en riktigt lyxig förrätt 25 december, 2023
- Börja dagen med danska tebröd 14 december, 2023
- Vi firar våffeldagen – vinn ett våffeljärn! 6 mars, 2015
- Världens godaste knäckebröd? 20 september, 2013
- Grattis! Du vann ”Soppa med tillbehör”! 20 november, 2013
- Vinn boken Veckans favoriter! 17 oktober, 2014
- Saffran- och koriandersnaps 30 november, 2013
- Martin Gustafsson: Tack för receptet - Ta mindre smör och jäst ...
- Cecilia Azelius: Hej Clara Lisa Förare Winbladh använder 1 1/2 bu...
- Clara Åhlvik: Fråga - är det en och en halv burk sötad konden...
- Andreas: Detta är en fantastisk efterrätt! Har ännu bara...
- Pernilla Jonsson: Hej Marina, vad vill du veta mer om? :) Hjälper d...