Årets mästerkock är korad

varjedagärenfestNu har 2016 års tävling av Sveriges mästerkock avslutats och årets mästerkock är korad. Det blev Catarina König som vann den prestigefyllda tävlingen. Rätt eller fel, åsikterna är säkert många. Själv har jag missat årets upplaga av tävlingen och har därför ingen uppfattning. Däremot så har jag Catarina Königs kokbok Varje dag är en fest ( Bonnier Fakta, 2016) i min hand. Ett av priserna i tävlingen är ju som bekant att segraren får ge ut en egen kokbok.

Titeln speglar kokboken på ett bra sätt, Varje dag är en fest är en lite lyxigare kokbok. Det är inte recept på vardagsmat som bjuds, även om ett kapitel tillägnas just vardagsmat (men med guldkant). Och kokboken är trevlig att bläddra i. Inte minst beror detta på att Catarina König är duktig på att lägga upp maten på ett mycket tilltalande sätt. Hon delar med sig av tips och råd i sin uppläggningsskola som inleder kokboken.

Det är A och O att maten ser lika fin ut som den smakar och det finns några enkla tips för att lägga upp maten snyggt på tallriken. Lek med kontraster, både när det gäller texturer och färg, det blir väldigt effektfullt.

Roligt för alla som följt tävlingen är också att ett flertal av de recept som återfinns i Varje dag är en fest har Catarina König tillagat i TV. Bland annat så hittar vi receptet på en av vinnarrätterna: Gösqueneller med pernodsås, blomkålspuré och pilgrimsmussla.

Foto: Frida Wismar

Gösqueneller med pernodsås, blomkålspuré och pilgrimsmussla. Foto: Frida Wismar

Steamed buns med halstrad tonfisk. Foto: Frida Wismar

Steamed buns med halstrad tonfisk. Foto: Frida Wismar

Print Friendly

, , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar