Missa inte Sticks’n’Sushi!

SushiDK5Det är lätt att tycka om sushi. Små ljuvliga fiskbitar som slinker ner och som aldrig ger någon tung mättnadskänsla. När jag nyligen besökte sushirestaurangen Sticks’n’Sushi i Köpenhamn fick sushi en extra dimension. På tallriken serverades utsökt lite oortodox sushi och plötsligt kändes den sushi som jag ätit tidigare (och det är många…) ganska oinspirerad och strömlinjeformad. Här blommade fantasin och smakerna.

På Sticks’n’Sushi serveras inte bara fantastisk sushi utan det är dessutom en riktigt genomtänkt och sympatisk restaurangverksamhet. De har 13 restauranger i Danmark och England och företaget startades och drivs av Kim Rahbeck vars mamma är japanska och pappa dansk.

Jag imponeras alltid av företag, stora som små, som har en tydlig mission för sin verksamhet. Och som inte stannar vid riktlinjer och strategidokument utan som verkligen lever och andas sina värderingar.

SushiDK4Sticks’n’Sushi genomsyras av tydliga värderingar; både hur gästerna ska tas om hand, hur personalen bemöter gästerna och varandra och vilken mat som serveras. Devisen ”At Sticks’n’Sushi we only employ people with big smiles and small egos” är bara en av många tydliga ståndpunkter. Som gäst märker man det verkligen utan att mötas av påklistrade leenden eller standardfraser. Trevliga människor som uppenbart är stolta över sitt jobb och som gillar vad de gör. Sticks’n’Sushi lägger dessutom krut på att skapa en tilltalande, men förhållandevis enkel, inredning. Läs gärna mer om deras värderingar. Det kan inspirera vilken människa som helst – oavsett var man jobbar.

SushiDK6Har du vägarna förbi så kan jag varmt rekommendera ett besök på någon av Stick’n’Sushis restauranger!

PS! Ett roligt exempel är att inga svordomar är tillåtna på arbetsplatsen. Människor ska inte få förpesta omgivningen med ett dåligt språk. Helt rätt, tycker jag.

Print Friendly

, , , , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar