Sommarens festmat

Foto: Jenny Grimsgård

Foto: Jenny Grimsgård

En extra rolig sak med att det är vår och snart sommar är alla fester och tillhörande festmat. Jag vet inte hur många buffékokböcker jag har och det är alltid lika roligt när det kommer ut nya på marknaden. För är det inte så att när det är fest och något särskilt man vill fira då vill man bjuda på något extra gott? Pingst, student, konfirmation, bröllop eller bara glada sommarfester i största allmänhet. Det finns många anledningar att laga festmat på sommaren!

Foto: Jenny Grimsgård

Foto: Jenny Grimsgård

I år har jag hittat en inspirerande kokbok som garanterat kommer förgylla sommarens tillställningar – Mingel och festmat med Denise av Denise Rudberg (2014, Bokförlaget Semic). Fint foto av Jenny Grimsgård. Denise Rudberg är chic lit-drottningen som nu ger ut sin första kokbok. Låt dig inte avskräckas av bokens omslag där författaren i herrgårdsmiljö seglar fram i en grön långklänning. Visst är bilderna på Denise och hennes vänner lite arrangerade men det kan man ha överseende med när hon bjuder på så god mat. Dessutom har hon en mycket sympatisk inställning till fest; god och bjudvänlig mat som inte kostar skjortan, men som alla tycker om. Hellre fest än inte fest!

Foto: Jenny Grimsgård

Boken är indelad i roliga avsnitt med olika typer av fester –familjefester, girls night, trädgårdsparty, afternoon tea, cocktail och efterfest. Bara det inspirerar ju till att kanske fixa något annat än den traditionella grillfesten i sommar. Det är bra spridning på recepten och maten är lättlagad. Så om du är sugen på att hitta inspiration till sommarens fester så kan jag varmt rekommendera Mingel och festmat med Denise!

Prova gärna några riktiga guldkorn:
Balsamicomarinerad fläskfilé
Bästa buffésalladen – tabbouli med lax

Foto: Jenny Grimsgård

Foto: Jenny Grimsgård

Print Friendly

, , , , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar