Tag Archives | grönmynta

Eva kokar lamm med grönmynta

Ett klassiskt recept på kokt lamm men med en lite ny smaksättning. Eva Olsson på Österlenkryddor berättar att smaksätta med en kombination av sötma och syra har gamla anor. Dillkött finns i alla hennes släktingars gamla handskrivna receptsamlingar. Eva väljer gärna att byta ut dillen mot grönmynta, både i kokvattnet och i såsen. Receptet räcker […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Hemlagad myntagelé

Ingen söndagsstek utan gelé! Till lammsteken gör Eva på Österlenkryddor myntagelé på flera sorters mynta. De trivs så bra i varandras sällskap – pepparmyntan, grönmyntan och de andra myntorna. När du ska skapa kombinationer till andra örtgeléer är Evas råd att plocka en bukett med örter du känner för, hålla dem tillsammans, dra in doften […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Flädersaft – ett glas svensk sommar

Flädersaft är nog det somrigaste man kan dricka, tycker jag. Förutom att den är ljuvlig att blanda med vatten är den en fräsch smaksättare i drinkar och desserter. Jag tilltalas dessutom av att den är så enkel att göra: koka upp 2 l vatten och rör ner 2 kg socker. Lägg ca 40 rensade och […]

Läs mer Kommentarer { 0 }