Sparrisen har kommit! En underbar efterlängtad primör som passar utmärkt att göra bl a soppa på. Varför inte servera den på någon av vårens mingelfester? 8 BUFFÉPORTIONER 300 g grön sparris 6 dl vatten 1 dl torrt vitt vin 2 grönsaksbuljongtärningar 2½ dl mellangrädde 2 avokados 2 krm grön tabasco GÖR SÅ HÄR: Skär bort […]
Tag Archives | sparris
Tid för sparris
Äntligen har en vårens första primörer kommit – sparrisen. Fina stänglar från Europa finns sedan några veckor i våra grönsaksdiskar och snart är även den svenska säsongen i full gång. Den första svenskodlade sparrisen från Skåne och Öland har precis tagits upp. Grön eller vit? Samma grönsak men olika till smak och färg. Den gröna […]
Rapport från ett vårblommande Mellaneuropa
Vi tog bilen ner genom Tyskland med destination Alsace. Doften av blommande rapsfält trängde in i kupén och längs vägen kunde vi se lanskapet förändras från tidig vår till försommar med syrener och annat i full blom. Just nu råder det sparrisfeber i såväl Tyskland som Frankrike och många söker sig till vinområdena kring Rehn. […]
Gör en fräsch sallad på sparris och mozzarella
Aldrig är sparrisen så god som när den är helt ny. Passa på och gör denna urläckra och fräscha sallad på sparris, fänkål och mozzarella med en pinjenötsdressing. Receptet är hämtat från Håkan Larssons bok Hela helgen – Med mat och vin (Bonnier fakta, 2015). Du kan läsa mer om boken här. 4 PERSONER 250-300 g grön sparris […]
Sparris med rökt lammsida och rökt majonnäs
SPARRIS MED RÖKT LAMMSIDA OCH RÖKT MAJONNÄS Sparris! Smycket i köksträdgården! Primörernas primör! Här i harmoni med rökt lamm och rökt majonnäs som verkligen kompletterar sparrisen. En rätt att minnas. Till detta recept behöver du en röklåda och alespån till rökningen av oljan. 4 PERSONER Majonnäs 2 äggulor 2 msk stark skånsk senap 1 msk vinäger salt […]
Grillad salmalax med ugnsbakad sparris
Lax och sparris är en tilltalande kombination och om du väljer att använda salmalax kan jag lova att gommen kommer att tacka dig! Läs gärna mer om salmalax på Salmalax – något utöver det vanliga. Förberedelsetid : 15 min. 4 personer Ingredienser 600 g salmalax 1 knippe sparris, vit eller grön 1 dl olivolja 1⁄2 […]
Ta vara på vårens smakupplevelser!
Nässlor i både mat och vin. Ett vårtecken för mig är nässelsoppa. Så fort våren anlände gav sig mamma och pappa ut med handskar och sax för att plocka de första späda nässlorna. Sedan bjöds det på ljuvlig nässelsoppa med en klick grädde och ägghalvor. Det gäller att vara ute i tid för att få […]
- Sparrisoppa – perfekt till vårens bufféer 21 maj, 2024
- Rödbetssnurror – perfekt på utflykten 1 januari, 2024
- Vem kan motstå pilgrimsmusslor? 28 december, 2023
- Halstrad gös med inkokta primörer à la grecque 28 december, 2023
- Råstekt hummerstjärt en riktigt lyxig förrätt 25 december, 2023
- Vi firar våffeldagen – vinn ett våffeljärn! 6 mars, 2015
- Världens godaste knäckebröd? 20 september, 2013
- Grattis! Du vann ”Soppa med tillbehör”! 20 november, 2013
- Vinn boken Veckans favoriter! 17 oktober, 2014
- Saffran- och koriandersnaps 30 november, 2013
- Martin Gustafsson: Tack för receptet - Ta mindre smör och jäst ...
- Cecilia Azelius: Hej Clara Lisa Förare Winbladh använder 1 1/2 bu...
- Clara Åhlvik: Fråga - är det en och en halv burk sötad konden...
- Andreas: Detta är en fantastisk efterrätt! Har ännu bara...
- Pernilla Jonsson: Hej Marina, vad vill du veta mer om? :) Hjälper d...