Tag Archives | sparris

Tid för sparris

Äntligen har en vårens första primörer kommit – sparrisen. Fina stänglar från Europa finns sedan några veckor i våra grönsaksdiskar och snart är även den svenska säsongen i full gång. Den första svenskodlade sparrisen från Skåne och Öland har precis tagits upp. Grön eller vit? Samma grönsak men olika till smak och färg. Den gröna […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Rapport från ett vårblommande Mellaneuropa

Vi tog bilen ner genom Tyskland med destination Alsace. Doften av blommande rapsfält trängde in i kupén och längs vägen kunde vi se lanskapet förändras från tidig vår till försommar med syrener och annat i full blom. Just nu råder det sparrisfeber i såväl Tyskland som Frankrike och många söker sig till vinområdena kring Rehn. […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Gör en fräsch sallad på sparris och mozzarella

Aldrig är sparrisen så god som när den är helt ny. Passa på och gör denna urläckra och fräscha sallad på sparris, fänkål och mozzarella med en pinjenötsdressing. Receptet är hämtat från Håkan Larssons bok Hela helgen – Med mat och vin (Bonnier fakta, 2015). Du kan läsa mer om boken här. 4 PERSONER 250-300 g grön sparris […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Sparris med rökt lammsida och rökt majonnäs

  SPARRIS MED RÖKT LAMMSIDA OCH RÖKT MAJONNÄS Sparris! Smycket i köksträdgården! Primörernas primör! Här i harmoni med rökt lamm och rökt majonnäs som verkligen kompletterar sparrisen. En rätt att minnas. Till detta recept behöver du en röklåda och alespån till rökningen av oljan. 4 PERSONER Majonnäs 2 äggulor 2 msk stark skånsk senap 1 msk vinäger salt […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Grillad salmalax med ugnsbakad sparris

Lax och sparris är en tilltalande kombination och om du väljer att använda salmalax kan jag lova att gommen kommer att tacka dig! Läs gärna mer om salmalax på Salmalax – något utöver det vanliga. Förberedelsetid : 15 min. 4 personer Ingredienser 600 g salmalax 1 knippe sparris, vit eller grön 1 dl olivolja 1⁄2 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Ta vara på vårens smakupplevelser!

Nässlor i både mat och vin. Ett vårtecken för mig är nässelsoppa. Så fort våren anlände gav sig mamma och pappa ut med handskar och sax för att plocka de första späda nässlorna. Sedan bjöds det på ljuvlig nässelsoppa med en klick grädde och ägghalvor. Det gäller att vara ute i tid för att få […]

Läs mer Kommentarer { 0 }