Tag Archives | kyckling

Pulled chicken mexican style

Variera fredagstacosen med den här varianten av pulled chicken. Syndigt gott och räcker till många. Portioner: 6 Pulled Chicken 1 kg kycklinglårfilé 2 rödlökar 25 g ghee/smör att steka i 4 vitlöksklyftor 1 msk spiskummin 1 msk paprikapulver 1 msk chilipulver 1 tsk rökt paprikapulver ½ tsk cayennepeppar ½ tsk svartpeppar 500 g krossade tomater […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Singaporenudlar

Vem kan motstå en nudelwok? Perfekt vardagsmat men lika festlig att bjuda på. Jamie Oliver delar med sig av sitt recept på Singaporenudlar. -Singaporenudlar är en toppensmaskig, härlig klassiker som gör dig mätt och glad, säger Jamie Oliver. För mig handlar rätten om att ta vara på olika rester på ett bra sätt, och den […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Lättlagad kyckling i långpanna

Alla behöver ett snabbrecept som detta – en nödfallsrätt som du har glädje av när du inte hinner med några förberedelser. Det handlar helt enkelt om att kombinera ingredienser som verkligen passar bra ihop och sedan hacka, blanda, marinera och ugnsbaka. Du förbereder rätten på ett kick och låter ugnen göra jobbet. 4 portioner Tid: […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Belgien är ett av Europas stora matländer!

När vi i Sverige talar om vilka länder som gör den godaste maten står nog striden ofta mellan Frankrike och Italien. Det är dock ett land vi ofta glömmer – Belgien. Där görs kanske inte de mest raffinerade rätter man kan tänka sig, men jag tror sällan jag varit i ett land där kvaliteten på […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Kyckling med dragonsås

”Poulet a l’estragon”, kyckling med dragonsås, är en av många favoriter från tiden i Belgien. Här är min version av receptet. Snåla inte med såsen, den är försvinnande god! Ingredienser till 4 personer 900 gr kycklinglår med ben 1 fond du chef Chicken (eller annan kycklingfond) 1 msk beurre manié (lika delar smör och mjöl […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Medelhavskyckling

Tycker du om citron, rosmarin, oliver, vitlök – och kyckling – så tror jag att du kommer att älska den här rätten. En oslagbar kombination av råvaror. I receptet använder jag kycklinglår eftersom jag tycker det är en prisvärd och saftig del av kycklingen där benet ger god smak. Givetvis fungerar det bra även med […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Thailändsk kyckling med grön eller röd curry

Detta recept på kyckling med curry tillagas i tryckkokare vilket bl a innebär att tillagningstiden blir mycket kortare. Om man inte har tryckkokare bör kycklingen tillagas i ungefär 20 minuter. I rätten använder jag kycklinglårfilé eftersom det köttet är både saftigare och smakrikare än bröstbiten. Ingredienser 4 portioner 800 gr kycklinglårfilé 1 msk matolja 1 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Currykryddad toast med kyckling, en enkel fredagsrätt

Fredag eftermiddag. Sitter på jobbet ska snart hem, en skön helg stundar. Men vad ska vi äta i kväll? Ingen av oss orkar riktigt stå och laga mat någon längre tid. Egentligen orkar vi inte handla heller, men vad gör man när planeringen inför helgen gått i stå? Här kommer räddningen, ett recept på en […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Mustig kycklinggryta

4 personer Ingredienser 450 kycklingfilé 1 burk krossade tomater 3 st chorizo eller annan kryddstark korv 1 röd paprika 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 1/2 burk svarta oliver 1,5 tsk chilpulver eller chiliflakes 1 tsk oregano 1 tsk timjan 2 krm spiskummin 1 st köttbuljongtärning 2 st lagerblad 1 tsk farinsocker 2 msk olja 2 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }