Rödbetssoppa med getostcrème

rödbetssoppaH

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Rödbetor passar utmärkt i soppa och getost passar lika utmärkt till rödbetor!

3–5 färska rödbetor (1/2 kg)
2 röda lökar
1 stor morot (ca 150 g)
3 msk smör
12 dl vatten
2 tärningar höns- eller grönsaksbuljongbuljong
3 lagerblad
1 1/2 msk rödvinsvinäger
Salt och nymalen svartpeppar

Getostcrème

3 stjälkar persilja
100 g getost
2 dl crème fraiche

Till garnering: persilja

Skala rödbetorna, lökarna och moroten. Finstrimla lökarna och fräs de mjuka i smöret. Riv moroten och alla rödbetor utom en liten på ett rivjärn och blanda ner i grytan. Låt puttra i 3–4 minuter.

Tillsätt vatten, buljongtärningar och lagerblad. Låt alltsammans sjuda under lock på svag värme i ca 20 minuter.

Riv den sparade rödbetan fint och tillsätt den. Låt sjuda ytterligare 3–4 minuter. Smaka av soppan med vinäger, salt och peppar. Finhacka persiljan. Rör ihop getost, crème fraiche och persilja till en lagom konsistens. Häll upp soppan i skålar. Servera med en klick getostcrème och garnera med persilja.

Ahlberg_soppa-389x520Receptet kommer från Soppa med tillbehör av Monika Ahlberg.

Print Friendly

, , , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar