Primördags – bjud på rabarberkyckling

rabarberF

Foto: Matilda Lindeblad/Arla Köket

Visst är det en underbar tid nu när alla primörer ”poppar” upp . Rabarbern har kommit tidigare än vanligt här i Skåne. Passa på och bjud på en för såväl öga som gom underbar rätt, rabarberkyckling.

RABARBERKYCKLING

Syrlig rabarber balanseras fint med honung och grädde i den här lättlagade rätten. En underbar vårkyckling för alla rabarberälskare.

4 PORTIONER
500 g kycklinglårfilé
1 tsk salt
3 dl rabarber i bitar
smör
2 dl vispgrädde
2 msk flytande honung
2 msk koncentrerad kycklingfond
½ tsk sambal oelek
1 pressad vitlöksklyfta
½ dl hackad färsk gräslök

Foto: Matilda Lindeblad/Arla Köket

Foto: Matilda Lindeblad/Arla Köket

GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 225°. Salta kycklingen och bryn den i smör i en stekpanna.

Lägg kyckling och rabarber i en ugnssäker form. Vispa ihop övriga ingredienser och häll i formen.

Tillaga i mitten av ugnen ca 15 minuter. Garnera med gräslök. Servera med färskpotatis eller ris.

TIPS:
Rabarbern varierar i syrlighet beroende på sort och säsong. Justera smaken med lite mer honung.

Receptet kommer från kokboken Vårmat från Arla köket, som vi recenserat här på Smak för mat.

Print Friendly

, , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar