Visst är det en underbar tid nu när alla primörer ”poppar” upp . Rabarbern har kommit tidigare än vanligt här i Skåne. Passa på och bjud på en för såväl öga som gom underbar rätt, rabarberkyckling.
RABARBERKYCKLING
Syrlig rabarber balanseras fint med honung och grädde i den här lättlagade rätten. En underbar vårkyckling för alla rabarberälskare.
4 PORTIONER
500 g kycklinglårfilé
1 tsk salt
3 dl rabarber i bitar
smör
2 dl vispgrädde
2 msk flytande honung
2 msk koncentrerad kycklingfond
½ tsk sambal oelek
1 pressad vitlöksklyfta
½ dl hackad färsk gräslök
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 225°. Salta kycklingen och bryn den i smör i en stekpanna.
Lägg kyckling och rabarber i en ugnssäker form. Vispa ihop övriga ingredienser och häll i formen.
Tillaga i mitten av ugnen ca 15 minuter. Garnera med gräslök. Servera med färskpotatis eller ris.
TIPS:
Rabarbern varierar i syrlighet beroende på sort och säsong. Justera smaken med lite mer honung.
Receptet kommer från kokboken Vårmat från Arla köket, som vi recenserat här på Smak för mat.
No comments yet.