Musslor à la 70-talet håller än!

musslorMina föräldrar har sedan det glada 70-talet gjort denna alltid lika uppskattade förrätt. Vanliga burkmusslor täcks av en sås på gräddfil, vitlök och inte minst ansjovis för att sedan gratineras i ugn.

 

 

 

Ingredienser till 4 personer

1 burk musslor
30 gram smör
2 vitlöksklyftor
1 dl hackad persilja
1 dl gräddfil
1 liten burk ansjovis
1/2 dl smulat torrt vitt bröd
1 dl gratängost

Skölj musslorna och lägg dem i en gratängform.

Smält smöret och koka det tillsammans med pressad vitlök, persilja, gräddfil och lätt hackad ansjovis. Ansjovisen ”smälter” när den kokas så man behöver inte hacka den så noga. Smaksätt blandningen med ansjovosspad efter smak. Själv är jag väldigt förtjust i ansjovis så jag brukar  ta ganska mycket. Om man inte vill ha för ”stark” smak av ansjovis kan man salta lite istället för att tillsätta ansjovisspad.

Häll såsen över musslorna och täck anrättningen med det smulade brödet och gratängost.

Gratinera i ugn på 250 ℃ i cirka 10 minuter.

musslor1

Print Friendly

, , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar