Mera från kokbokshyllan

bonnierskokbokMin samling av kokböcker är stor, många hyllmeter lång! Detta beror delvis på att jag inte är den enda familjemedlemmen som tycker att det är väldigt inspirerande och roligt att bläddra i kokböcker. Vi brukar komma hem med nya kokböcker allt som oftast, inte minst från våra utlandssemestrar.

Men var började min samling? Jo, med Bonniers kokbok. En grundläggande bred 1:a kokbok som kom ut första gången 1960, med bl a Tore Wretman i förarsätet. I mitt barndomshem fanns ett mycket slitet exemplar av kokboken. Så när jag flyttade hemifrån och insåg att det kunde vara bra med en kokbok blev det Bonniers kokbok jag köpte. Nu är jag inne på mitt andra exemplar.

UnknownBonniers kokbok går från det grundläggande – som bl a konsten att koka ägg – via den snabblagade vardagsmaten till de påkostade festmåltiderna för helger och högtidsdagar. Här finns avsnitt som behandlar bakat, grönsaker, asiatiskt, efterrätter mm.

Kokboken är väldigt omfattande och kan delvis användas som ett uppslagsverk. Hur länge ska broccolin koka? Vilken temperatur ska jag ha på ugnen om jag steker en lammstek? Svaren hittar ni alldeles säkert i denna kokbok.

 

Print Friendly

, , ,

No comments yet.

Kommentera