Mer vego – mat för hela familjen

Foto: Ulrika Pousette

Foto: Ulrika Pousette

Är det någon i familjen som plötsligt bestämt sig för att bli vegetarian? Tycker du synd om djuren? Eller är du bara är nyfiken på att hitta nya gröna rätter? Vilket svaret än är så kan det vara en utmaning att laga vegetarisk mat som hela familjen tycker om.

Sara Ask och Lisa Bjärbo bestämde sig för att göra en kokbok för alla som behöver vegetarisk matlagningsinspiration. Resultatet blev Mera vego – mat för hela familjen (Ordfront, 2014). Oavsett om du har som mål att din familj ska skippa köttet då och då, eller om du redan lagar massor av vegetarisk mat men är trött på dina gamla recept, så är kokboken fullmatad med roliga recept och bra tips. För hur gör man för att alla ska bli mätta? Kommer barnen ens vilja smaka. Det där med barnen kan nog vara en stötesten i många familjer. Sara Ask är barndietist och har skapat en mängd recept för tidningen Vi föräldrar så hon vet nog vad hon talar om. Och i boken det finns tips och små råd inflikade här och där för hur man kan få de små att vilja smaka. Det kanske fungerar lika bra på skeptiska vuxna..?

Mera vego omslagMer vego – mat för hela familjen är en kokbok med helt vanlig mat. Det är bara det att du finner recept på mandelbollar istället för köttbullarna och Bolognesen är gjord på svarta linser. Lite ovant men gott!

Print Friendly

, , , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar