Recept på en lättlagad laxpytt som kan varieras i det oändliga. Hemligheten för att få en krispig laxpytt är att steka grönsakerna i omgångar i rikligt med olja. Värm på och blanda i de stekta laxbitarna sist i en stor vid stek- eller wokpanna.
4 personer
4 stycken laxfiléer
1 gul paprika
1 röd paprika
1/2 zucchini
1 rödlök
500 g haricots verts, suger snaps eller sockerärtor
200 g champinjoner
1 stor strimlad morot
3 pressade vitlöksklyftor
Saften av en halv citron
Hacka grönsakerna och laxen i hyfsat stora bitar. Vill man ha en matigare pytt kan man även tillsätta tärnad potatis. Tänk då på att börja med att steka potatisen i ca 10 minuter.
Goda tillbehör som ringlas över laxpytten väljs efter humör
- Sweet chili-sås
- Gräddfil blandad med pepparrot och kryddor
- Wasabi blandat med crème fraiche
- Flytande honung
- Fransk senap blandat med crème fraiche och gräslök
No comments yet.