En krämig sås med örter och lime passar perfekt till det rosastekta lammet. Fint på buffén eller som en lunchrätt, serverad med sallad och bröd.
4 PORTIONER
600 g lammytterfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör- och rapsolja med smak av oliv
L I M E A I O L I :
1 äggula
1⁄2 tsk dijonsenap
1⁄2 tsk flytande honung
1⁄2 dl smör- och rapsolja med smak av oliv
1 vitlöksklyfta, pressad
rivet skal och saft av 1⁄2 lime
1⁄2 dl hackade färska örter
1 tsk flingsalt
GÖR SÅ HÄR:
Salta och peppra köttet. Stek det runt om i smör- och rapsoljan i en stekpanna 8–10 minuter. Lägg köttet på en skärbräda och låt vila ca 5 minuter.
Rör ihop äggula, senap och honung i en skål.Vispa i smör- och raps- oljan i en fin stråle. Smaksätt med vitlök, lime och örter.
Skär köttet i tunna skivor och lägg på ett fat. Klicka över aiolin och strö över flingsaltet. Servera med en sallad.
TILL SERVERING: sallad
Receptet på lammrätten kommer från kokboken Vårmat från Arla köket, (Bonnier Fakta). Läs mer om boken här. Recept på krämig äggsallad samt på tre sorters påsksill finns även att läsa här på vår webbsida. Även de recepten kommer från Vårmat från Arla köket.
No comments yet.