Kycklinglårfilé med chimichurri

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Kycklinglårfilé med chimichurri är en vardagsrätt med lite sting i. Dock inte mer än att den funkar för hela familjen. Dessutom lagar du den på 30 minuter. Helt perfekt mitt i veckan. Receptet kommer från boken Veckans favoriter – middag på bara 30 minuter av Sara Begner (Norstedts, 2014). Läs mer om boken i Hej vardag!

4 portioner

600 g kycklinglårfilé

Chimichurri:

1 lime, finrivet skal och saft
2 finhackade schalottenlökar
2 finhackade vitlöksklyftor
1 finhackad röd chili
2 dl olivolja
1 dl vitvinsvinäger
1 tsk salt
1 dl finhackad färsk koriander
1 dl finhackad färsk oregano
2 dl finhackad bladpersilja

Till servering:

Kokt potatis, bulgur eller quinoa

Blanda limeskal (endast det gröna) och limesaft med lök, vitlök, chili, olja, vinäger och salt. Rör ner örterna.

Lägg kycklinglårfiléerna i en bunke och häll över hälften av chimichurrin. Spara den andra hälften till servering. Låt kycklingen dra 10 minuter.

Hetta upp en grill- eller stekpanna och stek kycklingen tills den fått fin färg, ca 3 minuter per sida. Skeda rikligt med chimichurri över kycklingen och servera.

Veckans favoriter

Print Friendly

, , , , , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar