Kycklinglårfilé med chimichurri är en vardagsrätt med lite sting i. Dock inte mer än att den funkar för hela familjen. Dessutom lagar du den på 30 minuter. Helt perfekt mitt i veckan. Receptet kommer från boken Veckans favoriter – middag på bara 30 minuter av Sara Begner (Norstedts, 2014). Läs mer om boken i Hej vardag!
4 portioner
600 g kycklinglårfilé
Chimichurri:
1 lime, finrivet skal och saft
2 finhackade schalottenlökar
2 finhackade vitlöksklyftor
1 finhackad röd chili
2 dl olivolja
1 dl vitvinsvinäger
1 tsk salt
1 dl finhackad färsk koriander
1 dl finhackad färsk oregano
2 dl finhackad bladpersilja
Till servering:
Kokt potatis, bulgur eller quinoa
Blanda limeskal (endast det gröna) och limesaft med lök, vitlök, chili, olja, vinäger och salt. Rör ner örterna.
Lägg kycklinglårfiléerna i en bunke och häll över hälften av chimichurrin. Spara den andra hälften till servering. Låt kycklingen dra 10 minuter.
Hetta upp en grill- eller stekpanna och stek kycklingen tills den fått fin färg, ca 3 minuter per sida. Skeda rikligt med chimichurri över kycklingen och servera.
No comments yet.