Kryddig carpaccio på oxfilé

Kryddig carpaccio på oxfilé Foto: Per Erik Berglund

Kryddig carpaccio på oxfilé Foto: Per Erik Berglund

Carpaccio är ursprungligen en italiensk rätt som äts i början av måltiden. För att enkelt servera en carpaccio i fina skivor kan du frysa köttet inlindat i plastfolie. Sedan skär du lätt det halvtinade köttet i tunna fina skivor.

Till 4 personer

400 g oxfilé av mittbiten
4 timjankvistar
1/4 tsk torkad chiliflingor
1/4 tsk bruna senapsfrön
grovmald svartpeppar

Till servering

olivolja
parmesanost
salt
ruccola
citron
bröd

Gör så här

Putsa oxfilén fri från fett och senor. Plocka bladen av timjankvistarna och blanda med de andra kryddorna. Lägg ut ett rektangulärt ark platsfolie i två lager. Rulla oxfilén i kryddorna och lägg köttet på plastfolien. Rulla ihop till en rulle och knyt i ändarna. Lägg in köttet i frysen.

När du ska använda carpaccion tar du fram köttet och låter det halvtina innan det skärs i tunna skivor och läggs upp på tallrikar.

Servera carpaccion med olivolja, tunt hyvlad parmesanost, salt, ruccola, citronklyftor och ett gott bröd.

BrakottomslagReceptet kommer från boken Bra kött från nos till svans av Gert Klötzke och Niclas Wahlström (Bonnier fakta, 2014). Läs gärna mer om boken i Allt för det bästa köttet.

Print Friendly

, , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar