Grattis Malin som vann en Kitchen Machine!

Den suveräna köksmaskinen från OBH Nordica!

Den suveräna köksmaskinen från OBH Nordica!

Tack alla ni som bidragit med era synpunkter om Smak för mat!

GRATTIS MALIN MOBERG!

Malin är den lyckliga vinnaren av OBH Nordicas Kitchen Machine!
Malins bästa middagstips i väntan på våren är: ”Fyllda auberginer från mellanöstern! Vi äter alldeles för lite mellanöstern mat, det är gott, det är nyttigt och det är enkelt att laga. Perfekt att göra dessa fyllda auberginer när du har lite köttfärs över.

500g nötfärs
4 st hela auberginer
2 st gula lökar
500 g passerade tomater
2 tsk grovmalen svartpeppar
1 msk salt
2 msk kryddpeppar
0,5 msk paprikapulver
2 tsk kanel
50 g pinjenötter

Gör så här:
Sätt ugnen på 220 grader. Tvätta auberginerna, skär därefter av toppen, dela sedan varje aubergine i mitten. Lägg ut auberginerna på en plåt och strö över salt och olja. Grädda i 220 grader i 25 minuter. Fräs löken. Tillsätt därefter nötfärsen och bryn dem tillsammans. Tillsätt kryddpeppar, paprikapulver, svartpeppar, salt och kanel. Tillsätt passerande tomater samt vatten. Låt puttra i 10 minuter. Gröp ur auberginerna, fyll dem med köttfärsen, fyll på rikligt. Se till att få med vätskan. Lägg in i ugnen i 10 minuter, 200 grader.
Fräs pinjenötterna på hög värme tills de får färg. Ta ut auberginerna från ugnen. Garnerna auberginerna därefter med pinjenötterna. Jag brukar mixa ner aubergineköttet och blanda ner det tillsammans med köttfärsen, då jag ogillar att slänga det. Har jag ris över brukar jag även blanda ner det, det blir lite mäktigare om man har hungriga magar att fylla.
Till detta serverar jag en enkel grön sallad och lite yoghurt. Voilá! Gott, enkelt, billigt och smakrikt! =)


Grattis även Paola Allegrini, Susann Holmquist och Jessica Hellström som får var sin fin kryddburk från Österlenkryddor för sina goda tips!

Paola Allegrini: ”Botanisera bland såser! De kan göra underverk även för den tråkigaste köttbiten! Några enkla favvoblandningar: Grekisk yoghurt + 1) krossad vitlök & basilika 2) smulad fetaost, citron & mynta 3) hackade Kalamataoliver & rödlök.”

Susann Holmquist: ”Använd citrusfrukterna som är i säsong just nu. Apelsin i sallader, gott och färgglatt plus nyttigt! Stek kyckling i ugn tillsammans med citron och örter, fräscht och gott.”

Jessica Hellström: ”Mitt bästa middagstips är att låta min Slow Cooker Croc-poten laga till en god kycklingrätt under tiden jag jobbar. Har använt recepten från Croc-pots hemsida många gånger, här är min favorit http://www.crockpot.se/recept/kryddig-jordnotskyckling/ Kan verkligen rekommenderas.”

Print Friendly

, , ,

No comments yet.

Lämna ett svar