Formen för fågeln

Kycklingform2En fiffig form som tar tillvara den goda smaken i kycklingen är den här lite underliga formen. Jag hittade formen i en köksbutik (New food köksshop) och vände och vred förundrat på den: Vad är det här? Jag fick förklarat för mig att man helt sonika trycker ner kycklingen eller någon annan fågel, på formens topp och sen lägger de grönsaker som man vill grilla tillsammans med kycklingen runt om. Under tiden i ugnen rinner fettet och köttsaften från pippifågeln ner över grönsakerna och ger en alldeles ljuvlig smak.

Skillnaden mot t ex den klassiska lergrytan är att kycklingen inte ligger tillsammans med grönsakerna i formen utan rostas och får en härlig knaprig yta. En alldeles suverän kökspryl! Leta ordentligt om du är nyfiken på att testa den här tillagningen. Det finns lite olika formar av Kycklingform1olika fabrikat (och prisklass). De kan vara svåra att få tag i eftersom produkten inte säljer sig själv. Det krävs nästan att någon förklarar hur man ska använda den.

PS! Då och då dyker det upp tips om att trä kycklingen över en ölburk och grilla den på grillen. Inte alls särskilt hälsosamt eftersom burken innehåller färger och andra giftigheter. Då är den här formen ett betydligt trevligare alternativ.

Print Friendly

, , , , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar