Focaccia med rosmarin och oliver är ett riktigt härligt och fluffigt bröd med smak av Medelhavet. Utmärkt tillbehör till soppan och supergott att doppa i en riktigt bra olivolja. Passar året runt. Ugn 180 °C Portioner: 12 Focaccia 4 ekologiska ägg 200 g färskost 1 ½ dl (60 g) mandelmjöl 2 msk fiberhusk 2 msk […]
Tag Archives | lchf
Pulled chicken mexican style
Variera fredagstacosen med den här varianten av pulled chicken. Syndigt gott och räcker till många. Portioner: 6 Pulled Chicken 1 kg kycklinglårfilé 2 rödlökar 25 g ghee/smör att steka i 4 vitlöksklyftor 1 msk spiskummin 1 msk paprikapulver 1 msk chilipulver 1 tsk rökt paprikapulver ½ tsk cayennepeppar ½ tsk svartpeppar 500 g krossade tomater […]
Hjälp mig att komma igång och äta bättre!
Känner du dig sugen på att äta bättre och kanske börja röra på dig nu när vi kan lämna vinteridet? Men det kan vara svårt att veta hur man ska komma igång. Vi frågade Jill Wallentin Wollberg som är kostrådgivare och författare till boken Jills mat efter säsong. Vilka är dina bästa kom i gång-tips […]
Lätt att gilla Jills mat
Den färgsprakande kokboken Jills mat efter säsong av Jill Wallentin Wollberg (2013, Pagina förlag) är fylld av mat som är lätt att tycka om. Rena råvaror med fräscha tillbehör – allt efter årstiderna. Det är inga krångliga recept utan de innehåller snarare relativt få ingredienser. Jill Wallentin Wollberg, som är utbildad kostrådgivare, förespråkar kolhydratsnål kost […]
- Rödbetssnurror – perfekt på utflykten 1 januari, 2024
- Vem kan motstå pilgrimsmusslor? 28 december, 2023
- Halstrad gös med inkokta primörer à la grecque 28 december, 2023
- Råstekt hummerstjärt en riktigt lyxig förrätt 25 december, 2023
- Börja dagen med danska tebröd 14 december, 2023
- Vi firar våffeldagen – vinn ett våffeljärn! 6 mars, 2015
- Världens godaste knäckebröd? 20 september, 2013
- Grattis! Du vann ”Soppa med tillbehör”! 20 november, 2013
- Vinn boken Veckans favoriter! 17 oktober, 2014
- Saffran- och koriandersnaps 30 november, 2013
- Martin Gustafsson: Tack för receptet - Ta mindre smör och jäst ...
- Cecilia Azelius: Hej Clara Lisa Förare Winbladh använder 1 1/2 bu...
- Clara Åhlvik: Fråga - är det en och en halv burk sötad konden...
- Andreas: Detta är en fantastisk efterrätt! Har ännu bara...
- Pernilla Jonsson: Hej Marina, vad vill du veta mer om? :) Hjälper d...