Tag Archives | buffémat

Ricottafyllda auberginerullar i tomatsås

Det här är verkligen en älskad rulle! En vegetarisk och matig godbit som passar utmärkt på buffébordet men också som ensam stjärna tillsammans med nykokt pasta, ett bröd att suga upp tomatsåsen med, en god sallad och en flaska rödvin. 12 bufféportioner 6 auberginer 1/2 tsk + 1 tsk salt 1 gul lök 4 stora […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Bästa buffésalladen – tabbouli med lax

Tabbouli med lax Lätt och fräscht – och samtidigt något annorlunda. Det här är en salladsfavorit som vi gärna återkommer till. ca 10 bufféportioner Den suveräna mellanösternsalladen blir en matig bufférätt med generösa bitar varmrökt lax. 2 dl pärlcouscous eller bulgur 3 mogna tomater 5 salladslökar 1 liten rödlök 5 dl finhackad bladpersilja 1 dl […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Garanterad succé: lyxig fläskfilégratäng

Fläskfilégratäng med rödvin, svamp och parmesanost är en festrätt med allt av det goda. Gratängen passar både till vardags- och festbjudningar. Receptet är för 12 personer men går lätt att både halvera och dubbla. 12 portioner 3 fläskfiléer (ca 1,7 kg) 2 stora purjolökar ca 50 g smör till stekningen ca 1+1+1 tsk salt 1+1 tsk grovmalen […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Tomat- & lökfrossa

Tomat- och löksallad är världens godaste sallad om du frågar oss. Det är liksom superbt smarrigt med bara tomat, lök, vinäger, olja samt salt och peppar. Där är du hemma. Men sedan kan du utveckla detta underbara och göra det hela om möjligt ännu godare. Till exempel så här: 500 g tomater med olika färg […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Kryddiga kycklingspett till buffén

Kycklingspett med paprikavärme 10 bufféportioner  Planerar du fest i sommar? Här kommer ett perfekt bufférecept på riktigt enkla kycklingspett som de flesta gillar. Går inte att misslyckas med! Dessutom krävs varken tallrikar eller bestick. Finger-food at its best. ca 20 träspett 800 g kycklingfilé, gärna lårfiléer 1/2 tsk salt 1 dl + 1 dl ajvar […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Ett säkert kort på buffébordet – balsamicomarinerad fläskfilé

Balsamicomarinerad fläskfilé Balsamicomarinerad fläskfilé är en lättlagad och välsmakande bufférätt. Det är extra skönt med en rätt som går utmärkt att förbereda i tid innan festen eller middagen. Kombinera med sommarens primörer och goda tillbehör. ca 10 bufféportioner  1 1/2 kg fläskfilé 2 pressade vitlöksklyftor salt och svartpeppar 2 msk olivolja Balsamicomarinad: 1 dl olivolja […]

Läs mer Kommentarer { 0 }