Det här är verkligen en älskad rulle! En vegetarisk och matig godbit som passar utmärkt på buffébordet men också som ensam stjärna tillsammans med nykokt pasta, ett bröd att suga upp tomatsåsen med, en god sallad och en flaska rödvin. 12 bufféportioner 6 auberginer 1/2 tsk + 1 tsk salt 1 gul lök 4 stora […]
Tag Archives | buffé

Potatissallad är det perfekta tillbehöret
Krämig potatissallad med yoghurt, kapris och dijonsenap är ett suveränt tillbehör på buffébordet! Den här goda varianten har Jennie Benjaminsson och Stina Patetsos komponerat. Receptet är för 12 personer men går lätt att halvera eller dubbla. 12 portioner 2 kg små delikatesspotatisar 1 gul lök 1/2 kruka bladpersilja 1 dl små kapris 1 dl majonnäs 1 […]

Garanterad succé: lyxig fläskfilégratäng
Fläskfilégratäng med rödvin, svamp och parmesanost är en festrätt med allt av det goda. Gratängen passar både till vardags- och festbjudningar. Receptet är för 12 personer men går lätt att både halvera och dubbla. 12 portioner 3 fläskfiléer (ca 1,7 kg) 2 stora purjolökar ca 50 g smör till stekningen ca 1+1+1 tsk salt 1+1 tsk grovmalen […]

Så fixar du festen
All inspiration för att fixa festen! Det är roligt att få duka upp ett dignande bord och äta tillsammans med familj och vänner, eller hur? Och det finns alltid en anledning till att ställa till med fest. Vi har tidigare skrivit om hur du kan minska prestationsångesten genom enkel festplanering i En rolig fest förlänger livet. […]

Inkokt sommarlax med dillmajonnäs
En riktig svensk klassiker som passar perfekt till buffébordet. Passa på att njuta av den härliga fänkålen som har högsäsong juli till september. Portioner: 4 Inkokt lax 800 g laxfilé 1 liter vatten 6 lagerblad 10 svartpepparkorn 1 msk sötning (kan uteslutas) 1 tsk salt 2 tsk ättika, 24 % 1 fänkålshuvud 2 rödlökar 1 knippe […]

En rolig fest förlänger livet
Visst är det vansinnigt roligt att samla nära och kära till fest?! Att se sina vänner roa sig, umgås med varandra, skratta, äta och dricka gott och njuta av en riktigt lyckad fest. Vad är det då som gör att de flesta av oss inte blir färdig att ställa till med kalas så ofta? Kalas, […]
-
Västerbottenpaj 9 augusti, 2023
-
Äntligen kräftor! 9 augusti, 2023
-
Lamm med limeaioli 17 juni, 2023
-
Grillad sesamglaserad lax är riktig sommarmat! 16 juni, 2023
-
Frittata med sommargrönt och getost 16 juni, 2023
-
Vi firar våffeldagen – vinn ett våffeljärn! 6 mars, 2015
-
Världens godaste knäckebröd? 20 september, 2013
-
Grattis! Du vann ”Soppa med tillbehör”! 20 november, 2013
-
Vinn boken Veckans favoriter! 17 oktober, 2014
-
Saffran- och koriandersnaps 30 november, 2013
-
Martin Gustafsson: Tack för receptet - Ta mindre smör och jäst ...
-
Cecilia Azelius: Hej Clara Lisa Förare Winbladh använder 1 1/2 bu...
-
Clara Åhlvik: Fråga - är det en och en halv burk sötad konden...
-
Andreas: Detta är en fantastisk efterrätt! Har ännu bara...
-
Pernilla Jonsson: Hej Marina, vad vill du veta mer om? :) Hjälper d...