Cowboy kisses

Ett lättlagat men ack så gott drinktillbehör – cowboy kisses. Receptet är hämtat ur Jill Johnsons bok Country Cooking med Jill i Nashville, (Massolit förlag, 2014).

cowboykisses

Foto: Ulrika Ekblom

 

6-8 portioner
20 ekologiska jätteräkor
5 skivor bacon
2–3 chilifrukter
olivolja
flingsalt och nymalen svartpeppar efter smak

Skala räkorna om de inte redan är skalade.

Dela baconet först rakt av på mitten och sedan varje del i två horisontella långa strimlor så att du får 20 strimlor.

Dela chilin på längden och skrapa ur kärnor och fröfästen med baksidan av en tesked. Strimla chilin på längden i tunna strimlor.

Lägg ett par chilistrimlor längs varje räka, linda om med en baconstrimla och tryck till. Fäst eventuellt med tandpetare. Grilla eller stek dem ett par minuter runtom.

Salta och peppra lätt och bjud gafflar att äta direkt från ett fat eller en panna.

Print Friendly

, , , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar