Björnbärssnaps med mynta

björnbärssnapsOm du söker en snaps att servera till höstens desserter så kan vi rekommendera den här! Den är också god att avrunda en måltid med tillsammans med en bit av riktigt fin bitter choklad. Björnbären ger snapsen en fantastisk färg som den behåller om den förvaras mörkt efter att den är silad. De vilda björnbären ger en djupare smak än trädgårdens mera lättillgängliga taggfria varianter. Av myntorna kombinerar gärna Eva på Österlenkryddor grönmynta och pepparmynta eftersom deras smaker kompletterar varandra väl.

2 dl björnbär
1 msk torkad pepparmynta eller en stjälk färsk
1,5 msk torkad grönmynta eller två stjälkar färsk
50 cl brännvin

Blanda bär, örter och brännvin i en flaska. Skaka någon gång varje dag och låt den dra i tre dygn. Sila.

Print Friendly

, , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar