Vardagsmat med lax, kyckling och färs

lax, kyckling..Efter sommar kommer höst. Efter ledighet kommer vardag. Hur lätt är det inte då att falla in i samma gamla mönster. Samma mat som alltid. Och det är ju inte så konstigt, det går fort och man behöver inte fundera på hur maten ska tillagas eller vad som måste inhandlas. Men håll med om att det lätt blir lite tråkigt i längden med samma vardagsmat.

Jon Hansson vill med sin nya kokbok LAX, KYCKLING OCH FÄRS – Lättlagade vardagsfavoriter, (Bokförlaget Semic, 2016) hjälpa oss på traven. Han har gjort en bok med mångas favoritråvaror; lax, kyckling och färs. Råvaror som fungerar lika bra till vardag som till fest och som de flesta barn också tycker om. Sedan har han kreerat ett antal lättlagade rätter, moderniserat vissa gamla hederliga recept och skapat en del nya.

Kokboken ligger i tiden så till vida att Jon Hansson i flera av rätterna har dragit ner på köttmängden till förmån för större mängd grönsaker. Såväl klimatsmart som ekonomiskt!

Vi får inte bara hjälp med att variera vardagsmaten utan här finns dessutom ett antal idéer till fredagsmaten. För även på fredagen vill man ju gärna att matlagningen ska gå relativt enkelt och fort. Här finns till exempel recept på lammfärsburgare med halloumi eller laxtacos till fredagsmyset.

 

 

 

 

Print Friendly

, , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar