Viner utvalda med varsam hand

My Nilssons utvalda viner, som vi fått förmånen att prova, är eleganta och välbalanserade matviner.

Vinerna finns inte på Systembolaget, men går att beställa genom my.nilsson@pinotnoir.fr.

chateau-de-lengarranFörst ut en frisk och tydlig Sauvignon Blanc. Krusbär i doften och hög ungdomlig syra på tungan. Malpère Domaine Guilhem Sauvignon Blanc 2016 är ett druvtypiskt vin som ska drickas väl kylt till fisk eller skaldjur. Gärna en varm sommardag.

Malpère heter även nästa vin, men detta är rött och gjort på druvan Pinot Noir. Malpère Domaine Girard Pech Calvel Pinot Noir 2015 är ett mycket elegant vin som trots sin ringa ålder uppvisar mognadstoner. I doften hittar vi, förutom röda bär, en antydan av gummi och lagrade ostar. Kanske är det rena odlings och framställningsmetoder som ligger bakom den tidiga utvecklingen av mognadstoner i vinet? My är noga med att vinerna hon väljer att representera ska vara framställda på ett varsamt vis – utan onödiga tillsatser.

Cabarets Domaine Cabrol Vent d’Ouest 2010 är ett vin tillverkat på 80% druvor från atlantkusten och 20% medelhavsnära druvor. Resultatet är ett mycket elegant vin där Cabernet Sauvignon utgör ryggraden. Vinet är mycket välbalanserat med lagringspotential och passar framför allt till mustiga kötträtter.

Vi provar även Grès de Montpellier Château L’Engarran 2014 – ett mjukt och angenämt vin på alla vis. Här får vi franska örter och choklad i näsan. Kryddor och bär i smaken med stadiga tanniner. Passar fint till vilt och grillat lamm bland annat.

Sist ut Minervois Château Mirausse Raymond Julien Grand Penchant 2015. Bara vinets färg och täthet skvallrar om att det är ett kvalitetsvin med mycket karaktär. I doften mörka bär, mogen frukt – plommon – och rostat kaffe. Ett häftigt vin med mycket karaktär som ändå uppvisar ren och uppriktig finess på det vis som alla vinerna My Nilsson valt ut.

dickBSFör dig som söker viner som matchar vällagad mat baserad på ärliga smaker från bra råvaror kan vi rekommendera Mys viner.

Priset på vinerna här ovan lär ligga mellan 100 – 200 kronor. Med detta råder ingen tvekan om prisvärdheten!

Print Friendly

, , , ,

No comments yet.

Kommentera